Arrow-ster Stephen Arnell gecast als Casey Jones

By  |  0 Comments

De gewelddadige vigilante Casey Jones keert na 23 jaar terug in de bioscoop. Regisseur Michael Bay heeft een acteur gevonden voor de rol in zijn tweede Ninja Turtles-film.

Voor de tweede Teenage Mutant Ninja Turtles-productie van Michael Bay zet Stephen Arnell het hockeymasker van Casey Jones op. Dat meldt de website Variety. Bij fans van superhelden is Arnell beslist geen onbekende, want hij is de hoofdrolspeler in de serie Arrow, rondom de Marvel Comics-held Green Arrow.

Arnell zou één van de zes acteurs zijn geweest die auditie heeft gedaan voor de rol, maar de keuze viel uiteindelijk op hem vanwege zijn chemie met Megan Fox, die opnieuw in de huid kruipt van April O’Neil. Hiermee wordt gehint op een potentiële relatiepartner voor de journaliste, die in de vorige film nog werd versierd door Vernon Fenwick en Michelangelo.

De nieuwe Turtles-film wordt geregisseerd door David Green en verschijnt in 2016. De laatste keer dat Casey Jones op het witte doek te zien was, was in 1993. Elias Koteas keerde voor de derde speelfilm uit de originele trilogie terug als Casey Jones, nadat hij aan het einde van de eerste film Shredder verpletterde in een vuilniswagen en afwezig was in de tweede.

Populair
Casey Jones is een van de populairste karakters uit de Turtles-franchise en is sinds zijn introductie in de originele zwart-wit strips, medio jaren ’80, niet weg te denken uit de wereld van de gemuteerde schildpadden. Enkel in de Archie Comics (in de Benelux uitgebracht door Junior Press) en de liveactionserie Ninja Turtles: The Next Mutation was hij afwezig.

In de eerste tekenfilmserie van de Turtles (1987-1996) was Casey Jones relatief weinig te zien, maar desondanks kreeg hij in 1989 een speelgoedpoppetje en dook hij op in diverse computerspellen. In de tweede tekenfilmserie (2003-2009) had hij een veel prominentere rol. Zo ook in de huidige Nickelodeon-serie en in de IDW-strip.

Reacties

Reacties