Bane breekt Batman vanavond

By  |  0 Comments

Voor de liefhebbers van Christopher Nolans The Dark Knight-trilogie, is vanavond het afsluitende derde deel te zien op Veronica. Hierin is Bane de grote bozerik en ja, hij breekt Batmans rug.

Dat is ook echt de scène waar elke rechtgeaarde Batman-fan op zit te wachten. In Batman & Robin uit 1997 is Bane nog een brute dommekracht en daarmee een van de allerdufste superschurken ooit in filmland vertoond. In The Dark Knight Rises is de door Tom hardy fantastisch gespeelde Bane een hyperintelligente vechtersbaas, die direct in de allereerste scène – een spectaculaire vliegtuigontsnapping – laat zien dat er met hem in het geheel niet te sollen valt. En daar de schurk in de strips vooral zijn bekendheid en beruchtheid dankt aan het feit dat hij daarin Batman bijna voorgoed uitschakelt, kan dit in de film niet achterblijven.

The Dark Knight Rises speelt zich acht jaar na de gebeurtenissen in The Dark Knight af. Batman is ondergedoken nadat hij de door Harvey Dent/Two-Face begane misdaden op zich heeft genomen en wordt als voortvluchtig beschouwd. Op het moment dat de gemaskerde terrorist Bane zich in de stad vertoont en ook meteen een verwoestende indruk achterlaat, heeft Bruce Wayne bijna geen keus meer en dus hijst hij zich weer zijn vleermuizenkloffie in.

Vooropgesteld, het is in deze derde Batman-film van Christopher Nolan weer de schurk die de show steelt. Hardy is te gek als de rauwe vechtersbaas en is fysiek daadwerkelijk de grootste bedreiging die Batman in drie films is tegengekomen. Verder valt de film enigszins tegen. Het verhaal is – hoewel de cirkel mooi rond wordt gemaakt met de eerste film, wat rommelig, er zitten wat lelijke gaten in het verhaal en als op het eind in het daglicht wordt gevochten, valt pas goed op hoe mal het eigenlijk is dat een volwassen vent zich in een pak met puntertjes hijst.

Maar goed, het valt niet te ontkennen dat Nolan drie bovengemiddeld goede Batman-films heeft afgeleverd en deze valt alleen tegen als je ‘m tegen de andere twee afzet. Vanavond heeft The Dark Knight Rises daar geen enkele last van. Kijken dus!

THE DARK KNIGHT RISES – vanavond, 20:30 uur, Veronica

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>