Battle Cat beter in beeld

By  |  0 Comments

De Masters of The Universe-film lijkt steeds meer vorm te krijgen. Al is er nog geen seconde gefilmd, de filmstudio blijft teasen. Deze week weer met een conceptfoto van Battle Cat, die de Supergeeks.nl-redactie eens heeft ingekleurd voor een betere blik.

Het lijkt er vooral op dat DeVon Franklin, de ‘senior vice president’ van Columbia Pictures, de film gewoon heel erg graag wil maken. Hij is continu beeld naar buiten aan het brengen via Twitter. Eerst al het titelblad van het door Jeff Wadlow geschreven script voor de film, daarna de ‘title card’ die bij het project hoort en deze week tweette hij ineens dit:

Franklin heeft er verder geen enkele uitleg bij gegeven wat dit beeld dan precies is, maar het is hoogstwaarschijnlijk een concept van hoe He-Mans trouwe gepantserde tijger Battle Cat er uit zou moeten gaan zien in de nieuwe film. Het beeld is grimmig en ademt een beetje een sfeer als de film 300. Terwijl de Battle Cat waarmee menigeen is opgegroeid toch vooral een erg kleurrijk (en pratend) beest was.

Overigens moet hierbij wel gezegd dat de koddige kater uit de Filmation-tekenfilm amper te vergelijken was met de woeste tijger die op de verpakking van het speelgoed sierde. Dat was in de jaren tachtig altijd al het tweeledige aan Masters Of The Universe. De speelgoedverpakkingen lieten een duistere, barbaarse wereld zien, waar de tekenfilms vrolijk en kleurrijk waren.

AP A USA ASAP MONEY&GADGETS 1980S CARTOONS DVD
battle-cat-+rudy-obrero

Wat beide versies gemeen hebben, is de kleurstelling. De tijger is groen met gele strepen, zijn pantser is knalrood. Kleur die volledig ontbreekt in het nieuwe artwork dat op Twitter werd gepost. Vandaar dat we een beetje zijn gaan fröbelen in Photoshop en zo komen we op een tijger die meer lijkt op de versie die we kennen. Wat vinden jullie? Moet Masters Of The Universe een grimmige, kleurloze ‘look & feel’ meekrijgen? Of is een meer kleurrijke fantasywereld iets wat je liever ziet?

battlecat_supergeeks_def

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>