‘Bruid van Mr. Spock’ overleden

By  |  0 Comments

Actrice Arlene Martel is op 78-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden in haar woonplaats Santa Monica. De is vooral bekend als de bruid van Mr. Spock.

De zoon van Martel onthulde het overlijden van de actrice aan The Hollywood Reporter. Ze had slechts een eenmalige rol in de originele serie van ruimte-epos Star Trek, waarin ze de rol vertolkte van T’Pring. In de aflevering, die in september 1967 voor het eerst te zien was, was T’Pring uitgehuwelijkt aan Spock (Leonard Nimoy).

Dankzij een gevecht met Captain Kirk (William Shatner) tegen een van de Vulcan-officieren werd besloten dat Spock niet gedwongen met T’Pring hoefde te huwen. Het was tevens de eerste aflevering van de serie die plaatsvond op Vulcan, de thuisplaneet van Spock. “Ik neem afscheid van T’Pring, Arlene Martel. Een groot talent”, twittert Nimoy.

Martel was in diverse televisieseries te zien in jaren ’60, ’70 en ’80, voornamelijk in bijrollen. Enkele series waarin ze opdook, waren Battlestar Galactica, The Man From U.N.C.L.E., Bewitched, The Untouchables, The Twilight Zone, The Outer Limits en Hogan’s Heroes. Ze was drie keer getrouwd en zou een relatie hebben gehad met James Dean.

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>