Captain America: White verschijnt eindelijk in september

By  |  0 Comments

Het heeft jaren geduurd, maar Marvel brengt eindelijk Captain America: White van Jeph Loeb en Tim Sale hebben. Het legendarische comicduo dat voor Marvel iconische ‘kleur’-verhalen maakte over de beginjaren van helden (Spider-Man: Blue, Daredevil: Yellow, Hulk: Grey) doet dit nu ook met Captain America.

Eindelijk, want de strip werd reeds in 2008 aangekondigd. Destijds werd zelfs een #0 uitgegeven en vervolgens… niets dan uitstel en volgens ieders verwachting afstel. Het nul-nummer wordt herprint in deel 1 die in september verschijnt. Wat ons echter niet duidelijk is, is of Marvel de strip nu jarenlang op de plank heeft laten liggen, of dat Loeb (tegenwoordig vooral druk met het televisiewerk voor Marvel) en Sale (druk met… ja, wat eigenlijk?) deze nu pas hebben afgemaakt.

Net als Spider-Man: Blue, Daredevil: Yellow, Hulk: Grey grijpt ook Captain America: White terug op de beginjaren van de held. Middels flashbacks wordt het verhaal van hem en zijn sidekick Bucky verteld en Marvel heeft de eerste beelden daarvan vrijgegeven. Hierin is te zien hoe de kapitein vele jaren na de Tweede Wereldoorlog weer tot leven komt in het bijzijn van de Avengers. Opvallend is ook dat we hier de ‘oude’ Nick Fury weer eens te zien krijgen.
Captain-America-White-1-Preview-1-24af8

Captain-America-White-1-Preview-2-98bea

Captain-America-White-1-Preview-3-dbd44

captainamericawhite1p4-6ea35

Ook zijn de covers van het eerste deel (september) en het tweede (oktober) vrijgegeven. In total zal de reeks vijf delen beslaan. “This is a very special project to me, something that I can honestly say is a career highlight”, aldus redacteur Mark Paniccia die het project namens Marvel heeft begeleid. “Jeph and Tim put their hearts and souls into this series and have produced—along with color guru Dave Stewart and the design geniuses at Comiccraft—what I think the best of their iconic collaborations.”

Captain-America-White-1-Cover-1-5066f

captainamericawhite2cov-7c865

Reacties

Reacties