Chappie in 3D in de kast

By  |  0 Comments

De postbode verblijdde vandaag de Supergeeks.nl-redachtie met een unieke filmcollectible. Waar we vandaag eigenlijk de Blu-ray-release van Chappie wilden recenseren, kijken we toch liever eerst even goed naar de 3D-print die onzer burelen bereikte.

Want dat is deze buste van de robot Chappie die vandaag werd bezorgd. Sony Pictures Home Entertainment heeft ter promotie van de Blu-ray en dvd-release van de film een buste laten maken in zeer gelimiteerde oplage. Het kopje van robot Chappie is exact gemodelleerd naar de filmrobot en daarbij zijn de exacte verhoudingen van het filmmodel gebruikt. Het koppie komt in een plexiglas kubus van veertien centimeter hoog en bred en is zelf ruwweg een centimeter of twaalf hoog.
chappie01

3D-ontwerper Ewoud van Duijn van het bedrijf Ewaldson heeft een maand of vier geleden de 3D-tekening geproduceerd op basis waarvan de print uiteindelijk gemaakt is. Deze is vervolgens in het Verenigd Koninkrijk geproduceerd.
chappie02

De details op het beeldje zijn erg goed gelukt. Van de knopjes en snoertjes, tot het logo van fabrikant Teravaal uit de film van regisseur Neil Blomkamp.
chappie03

In totaal zijn er slechts 48 van deze hoofdjes geproduceerd en deze zijn vandaag door Nederland, België en Duitsland verspreid. Elk exemplaar is met de hand genummerd. Supergeeks.nl heeft nummer 38 van 48 in huis.
chappie04

De 3D-prints zijn afgewerkt met een metallic glans laklaag (voor de geïnteresseerden, RAL5008) en de rechter antenne op zijn koppie is met de hand geverfd.
chappie05

Een erg toffe collectible, die ons langer bezig hield dan de film waarvoor de recensie vandaag op de planning stond. Want elke robot die naar Masters Of The Universe kijkt, verdient aandacht op Supergeeks.nl. Volgende week dus de review, vandaag nog even een mooi plekje vinden.
chappie06

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>