Curieuze set stalen Star Wars-reissues op komst

By  |  0 Comments

Curieus, dat kunnen we de nieuwe worp blu-rays wel noemen waarin de zes tot nu toe verschenen Star Wars-films in november een reissue krijgen. Want kijk eens goed naar die line-up en wat valt je op?

Het persbericht dat vandaag door de digitale brievenbus kwam zweven, was te verwachten. In de aanloop naar The Force Awakens, worden alle zes de tot nu toe verschenen Star Wars-films opnieuw uitgebracht op blu-ray. Elke film is vanaf 11 november opnieuw verkrijgbaar in een exclusieve steelbook verpakking. Aangevuld met interviews met cast en crew, je kent het wel. Wat opvalt is dat elke film en personage op de cover heeft staan en het is de keus die daarbij is gemaakt die tamelijk opvallend is. The Phantom Menace is voorzien van de rode tronie van Darth Maul, Attack Of The Clones wordt door Jedi-legende Yoda gesierd. General Grievous staat op de cover van Revenge of the Sith, Darth Vader op A New Hope, een stormtrooper op The Empire Strikes Back en keizer Palpatine op Return Of The Jedi.

Vooropgesteld, het ziet er prachtig uit. Maar waar is ‘the balance in The Force’? Zes films en op vijf daarvan staat een slecht personage. Uiteraard zijn die iconische dan alle helden uit de films, maar kies er dan voor om álle blu-rays zo’n snoodaard op de verpakking te geven. Of maak een meer gezonde mix. Erg bijzonder dat hier kennelijk niet over is nagedacht. De blu-rays zijn overigens vanaf vrijdag exclusief bij Bol.com te bestellen, waar een hele Star Wars-pagina in het leven is geroepen.

Voorafgaand aan deze zes lose releases verschijnt op 14 oktober tevens een nieuwe uitvoering van de in 2011 voor het eerst uitgebrachte verzameling Star Wars: The Complete Saga. Waar de originele release Anakin Skywalker als klein ventje op de cover had staan, is nu voor een duistere variant gekozen met Darth Vader die domineert. Dat is wel zeer passend, daar de originele zes films uiteindelijk vooral over het leven van ‘s werelds meest beroemde sciencefictionslechterik gaan.
StarWars-SAGA_BD_Slipcase_skew

Inhoudelijk is deze set identiek verder. Dus de zes films verspreid over evenzoveel blu-rays, aangevuld met ruim 40 uur aan extra’s op nog eens drie schijfjes. De meeste Star Wars-liefhebbers zullen deze set dus al lang en breed ik de kast hebben staan, maar dan met een andere verpakking. Zowel de zes losse films als de complete verzameling zijn vanaf vrijdag te bestellen.

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>