Darth Vader prominent in Star Wars Rebels

By  |  0 Comments

Zaterdag start het tweede seizoen van Star Wars Rebels op de Amerikaanse televisie met de een uur durende seizoensopener Star Wars Rebels: The Siege of Lothal. Een grote rol hierbinnen is weggelegd voor de iconische intergalactische superschurk Darth Vader. Daarvoor keert diens originele stemvertolker ook terug.

Disney XD pakt groots uit met Star Wars Rebels: The Siege of Lothal en in dit toch al bomvolle Star Wars-jaar is de serie ook echt iets voor de oude fans om het nostalgische hart mee op te halen. Alles aan de serie oogt, ook al is ‘ie volledig gericht op een jong publiek, zoals de films in de jaren ’70 en begin jaren ’80. Het oude Star Wars-gevoel is in alle poriën van de animatiereeks aanwezig en dat is een enorme meerwaarde. Voorafgaand aan de première van seizoen twee is een aantal beelden beschikbaar gemaakt.

In de eerste Star Wars-film uit 1977 hebben we kort kunnen zien hoe Darth Vader zich als piloot gedroeg. Later pas besefte je dat hij die ‘beste piloot uit het universum’ was waar Obi-Wan Kenobi het eerder in die film over had. In de overige Star Wars-films van e originele trilogie is hij echter nimmer meer te zien als een piloot en dat wordt in het tweede seizoen van Star Wars Rebels goed gemaakt. Hier zien we hem in zijn eentje een complete vloot aanvallen en goeddeels uitschakelen:

De komst van de meest iconische sciencefictionschurk aller tijden in het tweede eizoen van Star Wars Rebels kon volgens de makers maar op één manier perfect worden. En dat is door de terugkeer van James Earl Jones als de stem van de Sith Lord. Hier een fragment over die terugkeer en de reactie van de andere stemmencast:

Zaterdag (20 juni) start het tweede seizoen van Star Wars Rebels met de special Star Wars Rebels: The Siege of Lothal. Wanneer het tweede seizoen in Nederland start, is nog niet bekend. Naar verluidt heeft het eerste het hier niet zo goed gedaan op Disney XD. De originele versie is hier ook niet te horen, dus de Star Wars-fans weten ongetwijfeld waar ze het na komend weekend moeten gaan zoeken.

Tenslotte nog de poster. Ook die is met nostalgie doordrenkt en lijkt in beeld en sfeer gewoon op de The Empire Strikes Back-poster van John Alvin. Fraai hoor.

Star_Wars_Rebels_Season_Two_Official_Poster

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>