DC Super Girls vliegen uit

By  |  0 Comments

De heldinnen van stripuitgeverij DC bundelen hun krachten. Diverse grote merken scharen zich achter de vrouwelijke krachtpatsers om een nieuwe doelgroep aan te boren.

Geliefde vrouwelijke stripfiguren als Wonder Woman, Batgirl en Supergirl krijgen in de herfst van 2015 een eigentijdse makeover in animatievorm. DC werkt hiervoor samen met de animatie- en marketingtak van Warner Bros., speelgoedfabrikanten Mattel en Lego alsmede enkele andere mediapartners om DC Super Girls in de markt te zetten.

Opmerkelijk hierbij is dat DC en Warner zich met name richten op jonge meisjes, in de leeftijd van zes tot twaalf jaar. Voorheen waren de verhalen van de dames met uiteenlopende superkrachten vooral gericht op tieners of zelfs volwassenen (denk aan Batgirl in het stripverhaal Batman: The Killing Joke), maar nu zijn hun avonturen kindvriendelijk.

Bovendien zien we karakters als Poison Ivy, Harley Quinn, Bumble Bee, Katana en Wonder Woman in de nieuwe franchise als tienermeiden die er net achterkomen dat ze bovenmenselijke eigenschappen bezitten. “Ik ben zo blij dat we de mogelijkheid hebben herkenbare en sterke rolmodellen op een unieke manier te positioneren voor alleen meiden”, aldus Diane Nelson, directrice van DC.

Sleutelelementen
Ook Brad Globe, directeur van Warner Bros. Consumer Products, ziet veel potentie in het concept. “We zijn erg verheugd om samen met onze fantastische partners een superheldenfranchise exclusief voor meisjes te kunnen ontwikkelen die alle sleutelelementen van een uitgebreide entertainmentervaring bevat, van inhoud tot eindproduct.”

De supermeiden van DC verschijnen in de loop van komend jaar op de buis in de vorm van televisiespecials, in de speelgoedschappen als poppetjes en Lego-dozen en in de winkelrekken in de vorm van boeken, dvd’s en strips. De uitgeverij start dit najaar met interactieve digitale content, waarbij meisjes de heldinnen kunnen leren kennen.

DC Super Girls: Supergirl, Wonder Woman, Katana, Bumble Bee, Harley Quinn, Batgirl, Poison Ivy

DC Super Girls: Supergirl, Wonder Woman, Katana, Bumble Bee, Harley Quinn, Batgirl, Poison Ivy

Reacties

Reacties