‘Devastator is back!!’

By  |  0 Comments

Hasbro heeft met de recente Combiner Wars-figuren die op de markt zijn gebracht een erg toffe nieuwe lijn in handen. Eentje die zowel jonge kinderen als hun volwassen vaders aanspreekt. Klapstuk in de serie is Devastator, het grote groene gevaar waar het allemaal mee begon.

De Combiner Wars-lijn is dit jaar gestart als crossmediale titel, uitspreidend over de IDW-comics, het speelgoed van Hasbro en breder. De lijn grijpt terug op wellicht de meest populaire feature uit de originele speelgoedlijn uit de jaren ’80, de mogelijkheid om met meerdere Transformers één grote robot te maken.

Niet compleet
Voor Transformers-fans in Nederland is het enigszins behelpen, daar de lijn aan figuren nogal gemankeerd op de markt is gebracht. Dat maakt dat figuren als Superion en Menasor maar lastig te completeren zijn. Er volgen er nog meer later dit jaar (onder meer Defensor en Bruticus), het is nog niet duidelijk hoe compleet deze te vinden gaan zijn in de winkels.

Bovenbaas
Er is er natuurlijk één die baas boven baas is en drie decennia na zijn introductie komt deze als ‘grootste Combiner ooit’ op de markt. Devastator dus, de groene reus die is samengesteld uit zes Constructicons.

Het mooie van Devastator is dat deze niet bij elkaar verzameld hoeft te worden, zoals alle andere Combiners dat wel behoeven, maar dat hij in een kloeke box wordt uitgebracht. Afgelopen weekend op Comic-Con is hij in een gelimiteerde versie uitgebracht, met verchroomde paarse delen en een speciale verpakking.
SDCC 2015 - Combiner Wars Devastator Out of Box Exclusive Poster Image__scaled_600

Vanaf augustus wordt de set in een wat minder luxe doos (zie bovenaan dit bericht) op de markt gebracht en minder glimmend. In diverse Amerikaanse winkelketens zijn echter al vroege leveringen geweest. De set van zes Constructicons kost daar zo’n $150, zo blijkt. Het is echter – gezien de halfslachtige manier waarop de andere figuren in de reeks uit zijn gebracht – op dit moment nog niet duidelijk of deze set ook in Nederland officieel op de markt komt.
ConstructiconRobotMode

Gecombineerd zien ze er zo uit, het is bij uitstek de Devastator die we in de jaren ’80 al in de tekenfilms zagen en die destijds als bonkig stuk plastic toch altijd een beetje tegenviel. Dat doet deze nieuwe versie zéker niet.
TRANSFORMERS-GENERATIONS-COMBINER-WARS-CONSTRUCTICON-DEVASTATOR_1423841423

Wij hebben ‘m nog niet met eigen ogen aanschouwd, maar volgens Hasbro is het ‘the biggest Combiner ever’. Dat betekent dat hij groter is dan de Combiners die nu in de winkels liggen. Onderstaand plaatje geeft een goede indicatie. Deze robot wordt groots.
2_1434123588

Alle foto’s © Hasbro, 2015

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>