Disney-parken investeren fors in Star Wars

By  |  0 Comments

Tijdens Disney-conventie D23 is bekend gemaakt dat de Disney-parken in Florida en Californië uitgebreid gaan worden met Star Wars-werelden. Daarnaast was er nog veel additioneel Star Wars-nieuws.

Het zat er natuurlijk aan aan te komen sinds Disney de Star Wars-franchise in heeft gelijfd voor enkele miljarden. Nu is het officieel, er worden binnen Disneyland en Disneyworld segmenten ter grootte van ruwweg 8 voetbalvelden inpgericht als ‘een planeet uit een uithoek van het Star Wars-universum’. Dit meldde Bob Iger, topman van Disney, gisteravond op de tweejaarlijkse D23 Expo.
image

Hoewel de fictieve planeet ‘nieuw’ is, wordt het boven alles heel herkenbaar Star Wars, met onder meer een bar die op de Cantina uit de eerste film lijkt en pretparkpersoneel dat volledig in karakter en kostuum blijft. Het publiek ondergaat hierdoor een totale Star Wars-beleving. Hoogtepunt is een replica van de Millennium Falcon, die gelinkt is aan een nieuwe attrectie die een vlucht simuleert.
image

Er zullen diverse andere nieuwe attrecties worden neergezet. Het tijdsplan is echter nog niet bekend.
image

Disney heeft enkele uren na de presentatie wel bekend gemaakt dat in de twee Amerikaanse parken later dit jaar en begin volgend jaar als opwarmer zullen starten met het vergroten van het terrein rondom de attractie Star Tours met een Launch Bay. Binnen Star Tours zal tevens een nieuw segment worden opgenomen dat is gelinkt aan Star Wars: The Force Awakens, die in december in première gaat.
image

Onderwijl zullen ook speciale Star Wars seizoenen worden opgetuigd, waarbinnen bekende attracties een make-over krijgen. Zo wordt Space Mountain bijvoorbeeld tijdelijk Hyperspace Mountain.
image

Onderwijl is ook het eerste beeld vrijgegeven van spin-off Star Wars: Rogue One. Met de mededeling dat Mads Mikkelsen aan de cast is toegevoegd. De film is al in productie en wordt geregisseerd door Gareth Edwards. Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Jiang Wen en Forest Whitaker spelen andere rollen. Het gerucht gaat dat Diego
Luna (met snor op de foto) Biggs Darklighter gaat spelen.
image

Onderwijl is Jurassic World-regisseur Colin Trevorrow bekend gemaakt als degene die de negende Star Wars-film (uit in 2019) gaat maken. Eerder deze week kondigde J.J. Abrams aan dat hij het niet gaat doen, ondanks dat iedereen dat verwachtte. Kers op de taart is de poster die Drew Struzan maakte voor de D23-conventie. De iconische posterartiest heeft speciaal voor Star Wars zijn pensioen opzij gezet. Toegegeven, het is verre van zijn beste werk, maar goed dat hij terug is!
image

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>