Disney werkt aan liveactionfilm Pinokkio

By  |  0 Comments

Veel mensen denken dat Pinokkio een creatie is uit de studio’s van Walt Disney. Hoewel dat zeker niet het geval is, is de Disney-versie het beroemdst. Tijd voor een remake dus.

Nu de traditionele tekenfilms definitief plaats lijken te hebben gemaakt voor cgi-films (waarbij cgi staat voor ‘computer generated imagery’) als Toy Story en Frozen, wil Disney ook zijn vroegere successen naar het heden vertalen met moderne technieken. Een van de Disney-films die een remake ondergaat, is Pinokkio uit 1940.

Volgens website Deadline werkt Peter Hedges aan een script voor een liveactionversie van Pinokkio, waarin de hoofdfiguur zonder twijfel door middel van cgi tot leven wordt gewekt. Hedges schreef eerder de scripts voor de films About A Boy en What’s Eating Gilbert Grape. Disney werkt aan soortgelijke films van Winnie de Poeh, Mulan en Dombo.

Het leugenachtige Italiaanse houten popje uit het bekende sprookje van Carlo Collodi werd 75 jaar geleden al door Disney omgetoverd tot een avondvullende tekenfilm, kort na het succes van Sneeuwwitje En De Zeven Dwergen. Toch was Pinokkio (of Pinocchio, in de oorspronkelijke Engelstalige versie) destijds geen grote bioscoophit.

Reacties

Reacties