Fan-art Favorieten: Koningen van het Universum

By  |  0 Comments

Wekelijks duikt Supergeeks.nl de wereld van de fan-art in. Deze week hebben we dit vanwege Koningsdag een dagje uitgesteld, zodat we vandaag het universum in kunnen duiken waar de koningen over elkaar heen buitelen: Masters Of The Universe.

Want verdorie, wat zijn er toch een boel koninklijke hoogheden in Masters Of The Universe. He-Mans vader King Randor, zijn voorvader King Grayskull, King Miro, King Hiss, noem ze maar op. Uiteindelijk wordt zelfs de volwassen He-Man een koning. Er is opvallend weinig fan-art, op bovenstaande illustratie van Mike Bock na. Wel heel erg veel custom action figures. Hier wat fraaie.

Te beginnen met King Miro, waar knutselaars vooral met de vintage poppetjes in de weer zijn geweest. De eerste is van iemand die zich Replicor noemt.
miro_full

De andere is van Mantisaur82:
10557010_823919724297671_1137382641005684795_o

De volgende koning komt uit de She-Ra tekenfilm, King Ahgo, een trollenkoning. De eerste is van Angel-T:
Ahgo01

Een andere Ahgo komt van GAR:
19389-3

Volgende koning, is de snode slangenmeester King Hiss. Deze heeft al diverse officiële figuren, maar ook een aantal customs. Deze is van Boskoes:
15075-1

Een vrij ultieme, die voortkomt uit frustratie over de officiële releases die het karakter niet vangen, komt van customizer J-Sun, die een King Hiss in al zijn vormen heeft gemaakt:
hssss_jsun07

Dan is er King Randor, koning van Eternia, vader van prins Adam (die op zijn beurt heimelijk He-Man is). Deze koning wordt nog regelmatig ‘Burger King’ genoemd, vanwege zijn gelijkenis met het logo van de hamburgergigant. Deze versies zijn toch wat anders.

40857-1

Deze is van Madtinker76:
11755-1

King Grayskull is de oervader van het Masters Of The Universe-universum. Alleen heeft hij die positie pas sinds begin deze eeuw verworven. Zodoende zijn er nooit ‘oude’ poppetjes gemaakt. Customizer e-man maakte het bronzen beeld van deze koning als een ouderwets poppetje:
029-kinggrayskull01

Iemand anders maakte de koning in de 200x-incarnatie waarin hij wel in de tekenfilm te zien was, maar niet als poppetje is gemaakt:
13724-1

Koning He-Man tenslotte, die is ook relatief nieuw. Mattel heeft inmiddels een figuur gemaakt, maar dat was pas nadat de diverse fans met het idee van een oudere He-Man in de weer zijn geweest. De eerste is van Efrece:
OLD_MAN_HEMAN_by_efrece

Bazinc was Mattel ook al voor:
54930-2

En uiteraard heeft een koning een koningin nodig. De al genoemde Mantisaur82 heeft veel tijd gestoken in zijn Queen Marlena:
queenmarlenacustombybf

Geniet van de rest van je Koningsdag!

Reacties

Reacties