Help Heinz de winter door!

By  |  0 Comments

Het ziet er naar uit dat de film die ruim 10 jaar geleden startte als Heinz The Movie (doch nooit van de grond kwam) eindelijk afgemaakt kan gaan worden. Maar daar heeft het project wel jouw geld bij nodig.

Stripkat Heinz, van tekenaars Windig en De Jong, komt eindelijk naar het witte doek. Heinz (inmiddels zonder toevoeging ‘The Movie’) wordt geregisseerd door de in New York wonende scriptschrijver en animatiefilmer Piet Kroon. Regisseur Piet Kroon is bekend van zijn prijswinnende films T.R.A.N.S.I.T. (BAFTA Nominatie 1998) en Dada (Gouden Beer Nominatie Berlijn 1997). Daarnaast werkte hij mee aan animatiefilms als Shrek 2, Despicable Me, Rio (beide delen) en Ice Age: Continental Drift. De productie is in handen van BosBros.

Heinz was van oorsprong de kat van de Amsterdamse kraker Rockin’ Belly in de stripwereld van Windig en De Jong, maar kreeg vanaf eind jaren tachtig al snel een absurd eigen leven in de Nederlandse kranten. Zijn avonturen zijn meer dan twintig albums gepubliceerd. De film Heinz gaat over de nukkige Amsterdamse klaplopende kat Heinz. Heinz gaat problemen liefst uit de weg, maar als zijn zoontje Kleine Bever wordt ontvoerd, komt hij uit zijn luie stoel. Van het een komt het ander en uiteindelijk redt Heinz, met forse tegenzin en meer geluk dan wijsheid, de hele wereld van de ondergang. Heinz wordt een tegendraadse, echt Nederlandse tekenfilm. Uniek is de absurditeit, die ook uit de strips spreekt. Heinz leeft in een vreemd hutspot-universum van mensen en pratende dieren, maar staat tegelijk met beide poten in de wereld van nu. Heinz volgens de makers is niet per se bedoeld voor kinderen, maar wordt leuk voor alle leeftijden.

Om Heinz te kunnen realiseren en om aan financiers en fondsen te kunnen tonen dat Heinz een publiek heeft, wil producent BosBros € 15.000,- euro ophalen door middel van crowdfunding. Donateurs mogen o.a. meezingen in het dronken matrozenkoor, kunnen een tekenfilmfigurantenrol krijgen, of zelfs met het hele bedrijf met logo en personeel afgebeeld worden in de animatiefilm. De campagne van Heinz loopt tot en met 30 september 2015. Meer informatie over dit project: www.cinecrowd.com/heinz. Piet Kroon legt de bedoeling zelf even uit:

Reacties

Reacties