Hercules legt het af tegen apen

By  |  0 Comments

De nieuwe verfilming van de Griekse halfgod Hercules trekt vooral in de VS veel bezoekers naar de bioscopen, maar wereldwijd blijken de aapmensen uit Dawn Of The Planet Of The Apes te sterk.

Wereldwijd voeren de pratende primaten wederom de lijst van best bekeken bioscoopfilms aan. Deze week scharrelde Dawn Of The Planet Of The Apes 12,2 miljoen euro bij elkaar. De meest recente aanvulling in de Planet Of The Apes-filmreeks moet in de VS echter genoegen nemen met de derde plek.

Daar trokken bioscoopbezoekers massaal naar Lucy, een actiefilm van Franse makelij. De rolprent van regisseur Luc Besson, met hoofdrollen voor Scarlett Johansson en Morgan Freeman, bracht 32,7 miljoen euro in het laatje. Opmerkelijk genoeg is Lucy op dit moment alleen nog in de Amerikaanse bioscopen te zien.

De film Hercules staat zowel wereldwijd als in de VS op de tweede plek van het wekelijkse overzicht van Rentrak. Het door Brett Ratner geregisseerde epos met Dwayne Johnson in de titelrol is goed voor 42,9 miljoen euro, waarvan Amerikaanse filmkijkers verantwoordelijk zijn voor de helft van de opbrengst, 21,6 miljoen euro.

Daarmee doet Ratners Hercules het aanzienlijk beter dan het in januari verschenen The Legend Of Hercules van Renny Harlin. De 3D-film met Kellan Lutz als Hercules was een enorme flop. Ratners film is gebaseerd op een stripverhaal van Steve Moore en Cris Bolsin. Hercules is overigens de Romeinse naam van de zoon van de Griekse god Zeus, de originele is Heracles.

Anti-held
Tiny Sanford was in 1933 de eerste filmacteur die in de huid van Hercules kroop, zij het als een stuntelige anti-held in de comedy The Warrior’s Husband. Sanford was ook in diverse Charlie Chaplin-films te zien. Pas in 1957 verscheen de eerste heroïsche verfilming van Hercules, een Italiaanse productie met bodybuilder Steve Reeves.

Vervolgens werd de rol op het witte scherm vertolkt door krachtpatsers als Alan Steel, Reg Park, Arnold Schwarzenegger en Lou Ferrigno. Op tv was Kevin Sorbo in de tweede helft van de jaren ’90 als Hercules te zien en Disney maakte een tekenfilm van de held (met Planet Of The Apes-hoofdrolspeler Charlton Heston als stemacteur).

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>