Hoofdschrijver The Simpsons overleden

By  |  0 Comments

Sam Simon, een van de belangrijkste schrijvers en producenten van de langlopende tekenfilmserie The Simpsons, is verleden weekend op 59-jarige leeftijd overleden aan darmkanker.

De persagent van Simon maakte dat maandag bekend aan de media. Simon kondigde eerder al aan kanker te hebben en een groot deel van zijn aanzienlijke fortuin weg te geven. Het is aannemelijk dat een groot deel ervan wordt beheerd door de Sam Simon Foundation, die hij al in 2002 oprichtte voor de opvang en opleiding van honden.

Voordat Sam Simon als schrijver voor The Simpsons begon, werkte hij aan succesvolle comedyseries als Taxi en Cheers. Samen met bedenker Matt Groening en producent Al Jean ontwikkelde hij in 1989 een televisieserie rond de gele Simpsons-familie, die daarvoor al debuteerden in de show van comediènne Tracey Ullman.

Simon hielp met het ontwikkelen van diverse karakters, vooral in de beginperiode van de serie, en won zeven Emmy Awards voor zijn werk aan de show. Hij verliet de serie al na het vierde seizoen, maar vanwege een lucratieve deal ontving hij jaarlijks nog tussen de 16 miljoen en 24 miljoen euro aan inkomsten van The Simpsons.

Reacties

Reacties