Justice League: Gods and Monsters op 2 september uit

By  |  0 Comments

Vandaag is officieel bevestigd dat de nieuwe DC-animatie Justice League: Gods and Monsters ook een Nederlandse release krijgt. De animatiefilm uit de koker van producent Bruce Timm verschijnt hier op 2 september op dvd.

Justice League GodsMonstersZodra de naam van Bruce Timm wordt gekoppeld aan een animatiefilm, spitsen de liefhebbers doorgaans de oren. Timm is een van de scheppers van Batman: The Animated Series en vergaarde daarmee eeuwige roem bij veel DC-fans. met dit nieuwe project neemt hi9j ene risico, want de Justice League die hij presenteert is niet de Justice League die we allemaal al jaren kennen.

Nieuwe god
In het alternatieve universum dat wordt gepresenteerd is Superman niet opgegroeid in Smallville, is Batman niet Bruce Wayne en is Wonder Woman niet een strijdster van Themsyscira. Superman is in deze de zoon van generaal Zod, naar aarde gestuurd en grootgebracht door een stel Mexicaanse boeren. Batman is hier Kirk Langstrom, die we in het reguliere DC-universum kennen als Man-Bat. Bekka, een zogenaamde New God in het reguliere DC-universum, trekt de mantel van Wonder Woman aan in Justice League: Gods and Monsters.

Schaduwspeler
Wanneer binnen deze wereld een toonaangevende groep wetenschappers allerlei ongelukken ervaart, volgt een taskforce van de overheid een reeks aanwijzingen die naar de Justice League leiden. Er is echter een machtiger speler die in de schaduw opereert. Het draait volgens de makers allemaal om intriges, mysteries en actie in deze animatiefilm. De Amerikaanse release is volgende week (28 juli). Hier is de release sinds vandaag op 2 september bevestigd.

De stemmencast van Justice League: Gods and Monsters bestaat uit Michael C. Hall (Dexter) als Batman, Benjamin Bratt (Law & Order, Despicable Me 2) als Superman en Tamara Taylor (Bones, Serenity) als Wonder Woman.

Tijdens het Comic-Con panel dat voor de film was ingericht, gaf producent Bruce Timm vorige week overigens aan dat het volgende project dat op zijn bord ligt een animatieversie van het klassieke Batman-verhaal The Killing Joke wordt. Hij heeft nog niet aangekondigd hoe men dat exact wil gaan aanpakken, daar de gelijknamige strip tamelijk expliciet is. Het is nog niet bekend of die film óók in Nederland wordt uitgebracht. Het evenzo expliciete The Dark Knight Returns van enkele jaren terug heeft ook geen Nederlandse dvd-release gekregen.

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>