Lucasfilm en Disney lachen niet om Amy Schumer

By  |  0 Comments

Deze week verscheen de nieuwe GQ, waarin Amy Schumer tot ‘grappigste vrouw in het universum’ wordt uitgeroepen. Haar Star Wars-fotoreportage vinden velen echter niet zo lollig.

Schumer staat bekend om haar vergaande (zeker voor Amerikaanse begrippen) humor die negen van de tien keer over seks gaat. Dan kan je een seksueel getinte Star Wars-parodie ook verwachten.
image

De cover ging veel Star Wars-liefhebbers al te ver. Schumer als prinses Leia die suggestief aan de koperen vinger van C-3PO sabbelt. Eenmaal opengeslagen werd het echter nóg explicieter.
image

Star Wars-fans begonnen al vrij snel te rellen. Dit hoort niet bij ‘hun’ universum, zelfs niet als het ‘the funniest woman in the galaxy’ betreft. GQ gooide vervolgens ook op sociale media olie op het vuur door nog wat additioneel beeld te posten met een linkje naar meer. Uiteraard is onderstaand plaatje ook aanklikbaar voor meer.
image

Disney en Lucasfilm hebben zich uiteindelijk ook in de discussie gemengd. Zij stellen dat ze in het geheel niet blij zijn met de foto’s en dat fotograaf Mark Seliger en magazine GQ ongeautoriseerd gebruik hebben gemaakt van de karakters uit de films. “Lucasfilm & Disney didn’t approve, participate in or condone the inappropriate use of our characters in this manner”, zo luidt hun commentaar op Twitter. Schumers reactie:
image

De hele fotosessie is overigens ter promotie van de film Trainwreck, die in augustus in Nederland in première gaat. Op 12 augustus komt Amy Schumer samen met tegenspeler Bill Hader en regisseur Jude Apatow naar Amsterdam om de première bij te wonen. Wie verkleedt zich op de rode loper als Stormtrooper?

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>