Marvel gooit universum op de schop

By  |  0 Comments

Marvel zet een streep door het stripuniversum zoals dat sinds 1961 is opgebouwd. Na afronding van de serie Secret Wars, worden alle verhalen en geschiedenissen ongedaan gemaakt en begint men met een schone lei.

De Marvel comics zoals we die nu kennen, hebben hun oorsprong in 1961. Vanaf dat moment werden door met name Stan Lee en Jack Kirby bedachte helden als Spider-Man, Fantastic Four, X-Men, Hulk, Thor, Iron Man en noem ze maar op ontwikkeld. Alle verhalen sindsdien bouwen op deze fundering voort. In 2000 werd daar, om er een frisse wind doorheen te laten waaien, het Ultimate Marvel universum naast gezet. Deze reeksen draaien om de meest populaire karakters uit de Marvel comics, met een ander oorsprongsverhaal en een nieuwe start.

Zowel het oude universum als het Ultimate universum worden nu door Marvel in elkaar gevouwen. Waarbij het beste van de diverse verhaallijnen wordt behouden. De aankomende Secret Wars serie markeert verspreid over acht nummers het eind van het Marvel universum zoals we dat kennen, zo hebben Marvel hoofdredacteur Axel Alonso en Senior Vice President of Publishing/Executive Editor Tom Brevoort bekend gemaakt tijdens een event in de legendarische stripwinkel Midtown Comics.

Aan het eind van de Secret Wars-verhaallijn blijft er nog slechts één wereld over, het zogenaamde Battleworld. In die wereld wordt het hele Marvel universum opnieuw opgebouwd. Concurrent DC heeft in de loop der jaren regelmatig zo’n streep onder het verleden gezet, meest recent met The New 52. Voor Marvel is het de eerste keer.

Alonso en Brevoort stellen dat ze met de volledige ‘relaunch’ van de strips de beste elementen uit alle verhalen zullen nemen en deze opnieuw introduceren. Dat betekent dat dode karakters, zoals bijvoorbeeld Gwen Stacey uit de Spider-Man-strips, opnieuw opgevoerd kunnen worden. De achterliggende reden is niet bekend gemaakt, maar vermoed wordt dat het enerzijds een manier is om de filmstudio’s die de rechten voor X-Men, Spider-Man en Fantastic Four hebben een beetje te dwarsbomen in hun voortgang met die karakters. Anderzijds maakt het de volledige reeks van strips meer toegankelijk voor nieuwe lezers die alle oude verhaallijnen als obstakel zien om in te stappen. De komende tijd volgen ongetwijfeld meer details.

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>