Masters Of The Universe-film krijgt teaser

By  |  0 Comments

Heel veel is het nog niet, maar bovenstaand plaatje is het eerste échte teken van leven dat rond de nieuwe Masters Of The Universe-film wordt gegeven. het is na jaren van gerichte een eerste échte bevestiging dat er iets gebeurt.

Bovenstaand plaatje, een zogenomde ‘title card’, is gepost door DeVon Franklin, de ‘senior vice president van Columbia, de filmstudio die de nieuwe Masters Of The Universe-film in ontwikkeling heeft. Franklin is duidelijk erg begaan met het project. Eerder al postte hij een foto van het titelblad van het door Jeff Wadlow geschreven script.

Wadlow, die eerder Kick-Ass 2 regisseerde en nu voor 20th Century Fox werkt aan comicfilm X-Force, wordt overigens ook getipt als regisseur. Dat geldt ook voor Mike Cahill (I Origins). Beide namen worden genoemd sinds regisseur Jon Chu het project verliet om zich op ’80s-cartoonverfilming Jem And The Holograms te storten.

Masters Of The Universe verblijft al sinds 2007 in ‘production-hell’. Aanvankelijk zou regisseur John Woo de film gaan maken voor Warner Bros., de studio die de rechten op de franchise nog had sinds zij deze van Cannon Films (dat de ilm met Dolph Lundgren uit 1987 maakte) hadden overgenomen. Deze poging strandde, waarna John Stevenson (Kung Fu Panda) op de film werd gezet.

Camp
Ook zijn werk kwam niet van de grond. Dit onder meer omdat rechthebbenden Mattel en producent Joel Silver er gezamenlijk niet uitkwamen wat precies de richting most gaan worden, waarbij men laveerde tussen de camp van de tekenfilm uit de jaren ’80 en een meer serieuze insteek die dergelijke films tegenwoordig meekrijgen. Justin Marks schreef in deze periode het in de vuilnisbak belandde Grayskull: The Masters Of The Universe-script.

In 2009 gingen de rechten over naar Sony Pictures, die er inmiddels al flink wat geld op stukgeslagen moeten hebben. Bij de overname van de rechten, zetten zij Todd Black, Jason Blumenthal en Steve Tisch op het project, dat via het aan Sony gelinkte Columbia Pictures uit zou gaan komen. In april 2010 werden scriptschrijvers Mike Finch en Alex Litvak ingehuurd om ‘from scratch’ een script te schrijven. Ergens in die periode werd ook Jon Chu aangetrokken als regisseur.

Geruchtencircuit
In oktober 2012 werd duidelijk dat het script van Mike Finch en Alex Litvak toch niet ging werken en vervolgens werd Richard Wenk aangetrokken de boel te herschrijven, opgevolgd door Terry Rossio en uiteindelijk dus Jeff Wadlow. Chu haakte vervolgens af, waarna een keur aan namen als potentiële regisseur het geruchtencircuit deed gonzen.

DeVon Franklin lijkt er nu flink vaart achter te zetten. Naar verluidt komt er binnen nu en enkele dagen weer een nieuwe aankondiging van zijn kant. Het lijkt er na bijna acht jaar aan geruchten nu op dat de film er daadwerkelijk gaat komen.

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>