Matty’s Filmation Masters Of The Universe beter in beeld

By  |  0 Comments

Matty Collector heeft besloten tegemoet te komen aan de wens van een grote groep Masters Of The Universe-fans en heeft een lijn van figuren aangekondigd die gemodelleerd is naar de legendarische Filmation tekenfilms. Daarnaast hebben ze een nieuwe licentie binnengehaald waar veel fans blij van zullen worden.

De Filmation-tekenfilm is voor velen dé He-Man and the Masters Of The Universe incarnatie die het meest tot de verbeelding spreekt. Opvallend genoeg zijn daar nog nooit goed gelijkende actiefiguren bij gemaakt. Ook in de jaren ’80 leken de tekenfilmkarakters maar zijdelings op het populaire speelgoed. Nu Matty Collector/Mattel binnen de Masters Of The Universe Classics-collectie bijna het eind van de lijn heeft bereikt (lees: de karakters uit de originele serie die een update behoeven zijn bijna op) zetten ze eindelijk in op de tekenfilmfiguren.

Four Horsemen Studios, de partij die voor Matty Collector/Mattel de figuren ontwerpt, heeft vandaag op haar website de eerste goede foto’s van de nieuwe figuren gepubliceerd. Allereerst natuurlijk He-Man zelf. Wat opvalt is dat het in de basis een perfect binnen Masters Of The Universe Classics passend figuur is, maar dat de details uitermate versimpeld zijn om zo dicht mogelijk bij de tekenfilmgelijkenis te komen.

He-Man
He-Man

Uiteraard hoort dan ook Skeletor er bij, een figuur waarvan al diverse onofficiële partijen Filmatiopn-hoofden los te koop aan boden aan verzamelaars. Geen van allen halen ze het bij deze echter.
Filmation_Skeletor_01

Waar er naast He-Man verder nog geen ‘good guys’ zijn geïntroduceerd, heeft Skeletor wel meteen zijn meest beruchte hulpjes meegekregen, Trap-Jaw en Beastman. Trap-Jaw komt overigens met verwisselbare armen met onzinfeatures. net als in de tekenfilm krijgt hij bijvoorbeeld een vliegenmepper mee.
15
FimationBeastman_01

Naast Masters Of The Universe start Matty Collector ook met een reeks figuren die de meest logische opvolger van Masters Of The Universe Classics zijn. Uiteraard hebben we het hier over Thundercats. Deze franchise heeft relatief recent nog een serie ‘classic’ figuren gekregen, maar speelgoedfabrikant Bandai sloeg daarmee door slecht materiaalgebruik en goedkoop ogende (doch duur geprijsde) figuren de plank behoorlijk mis. The Four Horsemen laten zien hoe het wel moet. Hier een blik op hun Lion-O.

Liono_01
Liono_03

Zowel de Filmation Masters Of the Universe figuren als de Thundercats Classic-lijn worden in 2016 uitgerold. Alle bovenstaande beeld en nog veel meer gedetailleerde foto’s staan op de site van Four Horsemen Studios.

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>