Mighty Morphin Power Rangers op het witte doek

By  |  0 Comments

Eerlijk is eerlijk, het is geen film waar de hele wereld smachtend op zit te wachten. Desalniettemin heeft filmmaatschappij Lionsgate vandaag met behoorlijk wat bombarie de reboot van Mighty Morphin Power Rangers aangekondigd.

Wat dan precies de insteek van die reboot gaat worden, laat men nog even in het midden. Waarschijnlijk een moderne variant van de serie is momenteel op Nickelodeon te zien. Moet ook wel, want daarmee kan je echt niet aankomen in de bioscoop.

De Power Rangers gaan inmiddels al ruim twee decennia mee. De originele televisieserie Mighty Morphin Power Rangers, geproduceerd door Saban Entertainment, was gebaseerd op de Japanse reeks Kyouryuu Sentai Zyuranger. Waarbij een nieuw opgenomen verhaal met Amerikaanse acteurs werd verknipt met actiescènes uit de Japanse reeks. Bandai zorgde voor het speelgoed en de serie werd een behoorlijk hit. Sinds 1993 zijn de Power Rangers, zelfs nog een tijdje geproduceerd door Disney, niet van de buis geweest.

In een vandaag verspreid persbericht melden Power Rangers-geestelijk vader Haim Saban en Lionsgate CEO Jon Feltheimer dat er een reboot aan gaat komen, die specifiek richting de bioscopen gebracht gaat worden. Voor Lionsgate is dit na Twilight, The Hunger Games en Divergent een volgende stap in het bouwen van een vuistdikke franchiseportfolio die specifiek gericht is op tieners. De film gaat over ‘een groep scholieren die unieke superkrachten krijgen en als team moeten gaan samenwerken om deze te ontsluiten en zo de wereld te redden’. Klinkt exact als je zou verwachten dus.

Uit het bericht mag worden opgemaakt dat de plannen verregaand zijn en dat er meerdere films in de planning staan. Feltheimer stelt: “De verhalen en karakters uit de Power Rangers-serie worden al meer dan twintig jaar omarmd door vele generaties en heden ten dage is de merknaam sterker dan ooit tevoren. We hebben (in Saban Entertainment – red.) de ideale partner en het perfecte merk om een ‘motion picture event’ neer te zetten dat de komende jaren zijn weerklank gaat vinden bij bioscoopgangers.”

Wanneer de film in de planning staat of wanneer de opnames beginnen, is nog niet bekend. Het hele persbericht vind je HIER en als je tijd over hebt, zijn hier dik 18 minuten lang de introfilmpjes van vrijwel alle reeksen tot nu toe.

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>