Minas Tirith wil jouw geld!

By  |  0 Comments

Altijd al een stukje The Lord Of The Rings willen kopen? Een stel Britse enthousiastelingen is op zoek naar ruim 1,8 miljard pond (2,5 miljard euro) om de legendarische stad Minas Tirith minutieus na te kunnen bouwen en zoekt daarvoor jouw geld.

Met miljarden kan je hele landen redden, hongersnood oplossen, maar ook iconische steden bouwen. Het lijkt een grap, maar een groep ambitieuze architecten en stedenontwikkelaars heeft de droom om rond 2023 de stad Minas Tirith op te leveren, ergens in het zuiden van Engeland. In de The Lord Of the Rings-boeken van J.R.R Tolkien en uiteraard in de films een van de belangrijkste steden in Midden-Aarde. Om deze miljarden kostende ambitie te realiseren is een crowdfunding-campagne gestart.

De plannen zijn ambitieus, zo geeft campagneleider Jonathan Wilson op de crowdfunding-pagina waar ze het geld bijeen willen sprokkelen toe. Maar ze garanderen ook dat de ambities geen stunt zijn en dat ze serieus overwegen om hier een van ‘s werelds meest tot de verbeelding sprekende toeristische attracties te maken.

Je kan al instappen vanaf een pond of drie. Daarmee koop je een volger op Twitter. Wie meer bijdraagt, krijgt zijn naam op een gedenkmonument, dan wel een eigen plaquette in de stad. Zodra er écht grote bedragen worden gedoneerd, wordt er ook veel teruggekregen. Wie nog een slordige 100.000 Britse ponden in huis heeft waar hij/zij niks mee doet, kan deze inbrengen en dan ben je vanaf 2053 ‘the Lord/Lady of Minas Tirith’ en heb je onbeperkte toegang tot de stad als deze in 2023 open gaat voor het publiek.

Eerst maar eens zien of het geld bijeen geschraapt gaat worden. Er staat nog iets meer dan anderhalve maand op de teller om dit voor elkaar te krijgen en vooralsnog zorgen de tienduizenden ponden die men al heeft binnengeharkt er nog steeds niet voor dat ook maar 1 procent van het geheel is behaald. Wil je een steentje bijdragen? Of een Twitter-volger kopen? Check de IndieGoGo-pagina voor meer details.

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>