Modeontwerper Taminiau naar Duckstad

By  |  0 Comments

De makers van het ‘vrolijke weekblad’ Donald Duck hebben een karakter gebaseerd op modeontwerper Jan Taminiau.

Het nieuwe personage Jan Truienmouw is gemodelleerd naar Taminiau, die onder meer de jurk ontwierp die koningin Máxima droeg tijdens de troonwisseling. Truienmouw duikt voor het eerst op in de stripreeks Geef Je Dromen In De Ruimte in de Sterren In Duckstad-editie van Donald Duck, die op 22 augustus in de winkel ligt.

”Ik vind het een ontzettend grote eer dat ik in de Donald Duck sta”, zegt Jan Taminiau in een persbericht. ”Dat laat maar weer zien dat je met hard leren en in mijn geval heel veel tekenen, ontwerpen, kijken en doorzetten ver kan komen, zelfs in Duckstad.” Ook het Nederlandse modeduo Victor & Rolf duikt op in het stripverhaal.

De Disney-versies van de internationaal beroemde couturiers als Karl Lagerfeld, Roberto Cavalli en Ralph Lauren zijn eveneens aanwezig bij een modeshow waarin Truienmouw een jurk presenteert die hij ontworpen heeft voor Vera Fraaisnavel. Eerder maakte hij jurken voor Duckstad-sterren als koningin Kwáxima en Byoncéend.

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>