Mondo’s verpletterende TMNT-collectie

By  |  0 Comments

Dit weekend heeft de als t-shirt-producent begonnen galerie Mondo haar eerste echte reeks action figures gepresenteerd op Comic-Con international in San Diego. Het betreft een lijn aan Teenage Mutant Ninja Turtles-figuren die iedereen versteld doet staan.

Mondo is een galerie die zich in ‘pop culture’ heeft gespecialiseerd en vanuit die hoedanigheid de werkzaamheden steeds verder heeft uitgebreid. Ze zijn gestart met de verkoop van t-shirts, pakten door met gelimiteerde zeefdrukken en ‘art prints’, schoven door naar vinyl en brachten fantastisch vormgegeven soundtracks uit en tussendoor presenteerden ze eerder dit jaar al een beeldje van de ‘oer-Turtle’ zoals in 1984 geschetst door geestelijk TMNT-vader Kevin Eastman en een supergedetailleerde Iron Giant.

Nu hebben ze definitief de stap naar action figures gemaakt en ze starten met een Teenage Mutant Ninja Turtles-lijn die nu al de boeken in kan als ‘de ultieme lijn TMNT-figuren’. Ze zijn enorm (1/6 schaal, dus ruwweg 30 centimeter groot) en daar Mondo de rechten heeft bemachtigd van zowel de comics als de cartoons, geven ze de fans de mogelijkheid om Donatello, Leonardo, Raphael en Michelangelo óf allen met een rood master op teer te zetten, óf om ze elk met hun eigen kleur masker neer te zetten. Waar eerdere berichten repten over verwisselbare maskers, is tijdens Comic-Con duidelijk geworden dat ze verwisselbare hoofden krijgen. Daar Raphael van zichzelf al een rood masker heeft, komt hij met een hoofd zonder masker als extraatje. Hier onder een promofoto van Leonardo, met een rood masker in plaats van zijn blauwe cartoonmasker.

TMNT_Leonardo-Mondo-600x900

De figuren zijn niet heel goedkoop. Naar verluidt zijn ze per stuk zo’n $150, maar daar krijg je dan ook een boel extra’s voor daar er met de Turtles nog wel het een en ander aan accessoires wordt mee verpakt. Het onvolprezen ActionFigurePics.com is op de beurs aanwezig en heeft een fotoreportage op de site geplaatst waar naast de vier ninjaschildpaden ook Mousers te zien zijn en een levensgroot Casey Jones-masker. Diverse aanwezige journalisten hebben de aangekondigde lijn met figuren op speelgoedgebied nu al het hoogtepunt van Comic-Con 2015 genoemd mag worden. Check it out.
SDCC-2015-Mondo-One-Sixth-Scale-Teenage-Mutant-Ninja-Turtles-1-of-20-800x500

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>