Recensie: Muppets Most Wanted

By  |  0 Comments

The Muppets gaan al sinds de jaren ’70 mee. Het is heel knap dat de handpoppen in al die tijd amper aan kracht hebben ingeboet en dat ze nog steeds op onnavolgbare manier de hartstreek weten te kietelen. Zo ook in de nieuwe film Muppets Most Wanted.

Kermit en zijn loyale zooitje ongeregeld hebben het al decennia volgehouden door de absurde en anarchistische manier waarop ze zichzelf door de wereld van de showbizz bewegen. Maar ook door de hartverwarmende naïviteit waarmee ze de wereld tegemoet treden.

Zo ook in dit vervolg op hun comebackfilm uit 2011. Een groot succes en dus is er nu een vervolg. Een vervolg dat met een groots opgezet musicalnummer en een dikke knipoog naar de vervolgcultuur die in Hollywood heerst wordt gestart.

Daarna zien we hoe de Muppets op wereldtournee gaan en in zee gaan met de louche manager Dominic Badguy (Ricky Gervais), wiens naam op zijn Frans uitgesproken dient te worden. De seconde dat je de Muppets goedgelovig ziet knikken (ook in de trailer) laat zien waarom het zo moeilijk is om niet van de poppen te houden.

Zoals zijn naam al doet vermoeden is Badguy een snoodaard en hij blijkt als de tournee eenmaal op gang is samen te werken met criminele kikker Constantine, die net uit een Siberisch strafkamp is ontsnapt. Constantine lijkt behoorlijk op Kermit en de persoonsverwisseling is een meesterplan om een aantal kraken te kunnen zetten.

Ach, het verhaaltje is eigenlijk gewoon een vederlichte kapstok om zo’n anderhalf uur aan kolderieke nonsens aan vast te plakken en een arsenaal aan Hollywoodsterren in een bijrolletje langs te laten komen. Het maakt ook dat de film enige urgentie mist (voor zover je daarvan kan spreken in een film met poppen) en daardoor niet uitstijgt boven de fantastische voorganger.

Tegelijk, elk excuus om de immer kolderieke Muppets in een film te plaatsen is een goed excuus. De vilten, dan wel van achuim gemaakte karakters vertonen nog steeds geen greintje slijtage. Hun warme hippiehart doet je nog steeds geloven in het goede in de wereld en ook al leiden ze soms nergens toe, hun spervuur aan grappen treft veelal doel, al is het maar een glimlach opwekkend schampschot.

Muppets Most Wanted
Met: Kermit de Kikker, Miss Piggy, Fozzy Bear, Ricky Gervais, Tina Fey e.a.
Regie: James Bobin
Waardering: 3 sterren

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>