Netflix produceert serie The Legend Of Zelda

By  |  0 Comments

Het is alweer 25 jaar geleden dat er een serie op televisie te zien was gebaseerd op de Nintendo-game The Legend Of Zelda, maar Netflix gaat nu een live-actionshow over zwaardvechter Link produceren.

Volgens de Amerikaanse krant Wallstreet Journal is Netflix momenteel een serie aan het ontwikkelen die gebaseerd is op de franchise rondom het populaire computerspel. Netflix wil vooral de fantasyelementen uit de Nintendo-games naar het televisiescherm vertalen en ziet in de Zelda-serie een ‘kindvriendelijke Game Of Thrones’.

Netflix krijgt hierbij medewerking van Nintendo zelf. Het is lang geleden dat Nintendo toestemming gaf om zijn karakters te gebruiken in media buiten de games van de fabrikant om. Reden hiervoor is de geflopte Super Mario Bros.-film uit 1993. Sindsdien zou het Japanse bedrijf huiverig zijn om de creatieve controle uit handen te geven.

Tekenfilmserie
Wie de serie voor Netflix gaat produceren is nog onbekend, maar met de hoeveelheid aan games onder de Zelda-vlag, is er voldoende bronmateriaal voorhanden. In 1989 was er al een tekenfilmserie, gebaseerd op de originele The Legend Of Zelda-game. De dertien afleveringen waren te zien in The Super Mario Bros. Super Show met Lou Albano.

Onlangs kondigde Netflix nog aan een volledig nieuwe serie te produceren over Marvel Comics-superheld Daredevil. Charlie Cox gaat de hoofdrol vertolken in de serie die in april van start gaat. Het is de eerste in een reeks series over Marvels Defenders-team (Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist en Luke Cage). Ook gaat Netflix vier Adam Sandler-films maken.

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>