Planet Of The Apes-film wereldwijd best bekeken

By  |  0 Comments

Er zit schot in de wereldheerschappij van de pratende primaten, in elk geval in de bioscopen. Dawn Of The Planet Of The Apes is wereldwijd het meest bezocht.

Vorige week ging de opvolger van Rise Of The Planet Of The Apes uit 2011 al aan kop in de internationale bioscoopzalen en ook deze week is de apenfilm het meest bezocht. Volgens de gegevens van Rentrak bracht de speelfilm uit de hernieuwde Planet Of The Apes-reeks wereldwijd 71,7 miljoen euro in het laatje.

Ongeveer een derde van de opbrengst, 26,6 miljoen euro, is te danken aan Amerikaanse filmkijkers. De horrorfilm The Purge: Anarchy is goed voor de tweede plek in de lijst van best bekeken films in de VS met een opbrengst van 21 miljoen euro. Dit terwijl het budget van de film slechts 6,7 miljoen euro bedroeg.

De Disney-animatiefilm Planes: Fire & Rescue pakt de derde plek in de VS met 13,3 miljoen euro. Net als nummer 1 en 2 van deze week betreft het een vervolgfilm. Een andere filmreeks die het nog steeds goed doet op globale schaal is Transformers. De vierde film, Age Of Extinction, staat op de tweede plek van de wereldranglijst met 67,4 miljoen dollar.

Lees de recensie van Dawn Of The Planet Of The Apes

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>