Beeld en Geluid tijdelijk paradijs voor retrogamers

By  |  0 Comments

Fans van retrogames als Pong, Space Invaders, Pac-Man, Donkey Kong en Mario Bros. kunnen 12 tot en met 14 september hun hart op halen tijdens de Retro Game Experience.

Het is de tweede maal dat Beeld en Geluid de Retro Game Experience onderdak biedt. Genoemde en vele andere gameklassiekers uit de tijd dat deze nog uit dikke pixels bestonden, zijn drie dagen lang te zien én te spelen tijdens het retro-evenement. Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 september verandert het hele instituut in een compleet retro game-paradijs met enorme aantallen consoles, home computers en een grote collectie klassieke arcadekasten.

Beeld en Geluid meldt dat jaar nog meer te zien en te doen dan tijdens de vorig jaar gehouden eerste editie van de Retro Game Experience. Tijdens het weekend kunnen bezoekers zich bijvoorbeeld ook de blaren op de vingers gamen op echte gameklassiekers zoals Out Run, Mortal Combat II en veel meer.

Daarnaast staan er films op het programma, een overzichtstentoonstelling van LucasArts, er kan gedanst worden bij de Chiptune dj’s en meegedaan worden aan de Pac-Man Highscore competitie. In de kleine tentoonstelling Before Mario is een compleet overzicht van Nintendo speelgoed en spellen tussen 1965 en 1983 te zien. Er zijn retro talks over 25 jaar Game Boy, door Steven Saunders, bekend van GameKings en over de opkomst van de Sony spelcomputer, door Dr. Retro.

Iedereen die unieke klassieke en waardevolle games denkt te hebben, kan ze op zaterdag en zondag laten taxeren door de specialisten van Magix Buttons. Op zondag sluit de Retro Game Experience af met een veiling van de tijdens het weekend ingebrachte games. Kijk voor een compleet overzicht van het programma, tijden en prijzen op beeldengeluid.nl/retrogames.

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>