Review: LEGO Star Wars Stormtrooper-zaklamp

By  |  0 Comments

Soms loop je tegen dingen op waarvan je het nut niet snapt, maar die je toch wil hebben. De LEGO Star Wars Stormtrooper zaklamp (ja, écht) is zo’n nutteloos hebbeding.

LEGO Star Wars is een fenomeen op zich. Het speelgoed, de games en de tv-specials zijn heerlijk en enige jaren terug zag je hier in Nederland enkele ‘oversized’ figuren in de winkels (Darth Vader, Yoda, Boba Fett en een Stormtrooper) die dubbelden als alarmklok. Geinig, maar toch niet leuk genoeg met zo’n klok op hun buik. De ‘zaklamp’ Stormtrooper heeft hetzelfde formaat (ruwweg 20 centimeter hoog) en is in alles een replica van de kleine LEGO-variant. De kolos blijkt al uit 2012 te stammen en heeft een volledig Duitse verpakking. Wij vonden deze bij de fijne winkel Gadget in Gent.

De verpakking is tamelijk Spartaans en volledig Duitstalig. De voorkant bevat een plaatje van Darth Maul in de rechter bovenhoek en is verder aardig kaal. Op de achterkant slechts de mededeling dat er een drietal AA batterijen in moet en wat copyrightmeldingen.
stormtrooper001

Het figuur zelf is ongeveer twintig centimeter hoog en is een exacte replica van de kleine figuurtjes. Hij heeft zeven articulatiepunten en in tegenstelling tot bij een echt LEGO-poppetje is het boven en onderlijf niet uit elkaar te halen. Zijn borstpaneel is in te drukken.
stormtrooper002

Om de hoogte een beetje in te kunnen schatten, hier is ‘ie met zijn vintage action figure variant.
stormtrooper003

Natuurlijk zit de helm ook los, ook zoals het met de echte LEGO-poppetjes ook het geval is.
stormtrooper004

Zijn koppie is pikzwart. Dat is een… Tegenvallertje. Natuurlijk is het gros van de kleintjes ook zo, maar later zijn daar wel gezichtjes op geprint.
stormtrooper005

De gimmick van dit speeltje is dat als je op het vierkantje op zijn borst drukt, er LED-lampjes in zijn voeten gaan branden. Werkt prima, licht schijnt lekker ver. Maar zeg nou eerlijk… wie gaat dat meer dan één keer aan en uit doen? En wat moet een Stormtrooper met lichtgevende voetjes?
stormtrooper006

Los van de volledig zinloze feature, is dit wél een te gek hebbeding. Hij staat robuust, is net zo koddig als zijn kleinere broertjes en heeft tenminste niet zo’n mal klokje op zijn buik. Vooral een leuk hebbeding voor de Star Wars-fans die slechts ruimte hebben voor één stukje merchandise of die iets geinigs op hun anders zo saaie kantoor willen hebben. Er is gewoon erg weinig op dit figuur af te dingen.
****

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>