Seth MacFarlane overweegt film Family Guy

By  |  0 Comments

Op de vooravond van de crossover van Family Guy met The Simpsons zegt Seth MacFarlane een avondvullende tekenfilm van Family Guy te overwegen.

“Uiteindelijk zouden we dat wel moeten doen”, antwoordt MacFarlane op de vraag of er ooit een Family Guy-film komt, in een dubbelinterview met Simpsons-bedenker Matt Groening voor Entertainment Weekly. “Ik heb er een idee van hoe het eruit zou zien, maar ik heb er nog geen tijd voor gehad”, aldus de bedenker van Family Guy.

“Ik heb jarenlang zeven dagen per week aan de show gewerkt, dus de aandrang om andere dingen te doen is erg groot. Het staat niet bovenaan mijn prioriteitenlijstje, maar ik zou gechoqueerd zijn als het nooit zou gebeuren.” Momenteel werkt Seth MacFarlane aan een tweede deel van de succesvolle speelfilm Ted, getiteld Ted 2.

MacFarlane zegt dat hij de grote lijnen van een eventuele Family Guy-film wel al op papier heeft staan. “Het zal iets zijn dat je niet op televisie kan doen”, verklapt hij. Groening wil nog geen uitspraken doen over een vervolg op The Simpsons Movie van een paar jaar geleden. “Misschien ooit”, zegt hij. “We zijn nog niet genezen van de eerste.”

Bier
In de VS wordt zondagavond (maandagochtend Nederlandse tijd) de Family Guy-aflevering The Simpsons Guy uitgezonden, waarin de familie Griffin in de woonplaats van The Simpsons terechtkomt. In de aflevering maken Homer Simpson en Peter Griffin ruzie over welk bier beter is en Stewie Griffin rekent af met bullebak Nelson Muntz.

“Toen ik de eerste keer Family Guy zag, dacht ik: Oh, mijn God, we hebben concurrentie. En ze overvleugelen ons”, aldus Groening. Anderzijds erkent MacFarlane dat Family Guy ‘stilistisch gezien’ sterk beïnvloed is door The Simpsons. “We hebben altijd geprobeerd om in de voetsporen van The Simspons te treden”, biecht hij op.

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>