Simpsons zitten klaar voor langste tv-marathon

By  |  0 Comments

De tekenfilmfamilie The Simpsons staat op het punt om het record van de langste televisiemarathon ooit te verbreken, nu alle 25 seizoenen in één ruk worden uitgezonden op de Amerikaanse tv.

Televisiekanaal FXX maakte eerder al bekend de uitzendrechten voor alle 25 seizoenen plus The Simpsons Movie te hebben verworven voor het astronomische bedrag van 750 miljoen dollar (555 miljoen euro). Alle 552 afleveringen worden vanaf 21 augustus in chronologische volgorde uitgezonden (de film na aflevering 400).

De non-stop marathonuitzending duurt twaalf dagen en geldt als de langste in zijn soort. Tot dusver is de zeven dagen (168 uur) durende marathon van Jersey Shore op MTV de langste tv-marathon. Ook komen alle afleveringen van The Simpsons voor het eerst ‘on demand’ beschikbaar via een website en app van FXX.

De televisiezender meldt de lancering van Simpsons World (persbericht via Collider), waarop niet alleen alle seizoenen bekeken kunnen worden, maar waarop ook exclusieve content verschijnt rondom de inwoners van Springfield. Alle nieuwe afleveringen (uitgezonden door Fox) verschijnen ook op FXX en Simpsons World.

Momenteel is er wel wat onrust in de woonplaats van de familie met de felgele huidskleur. Het gerucht gaat dat het populaire karakter Krusty the Clown in een aflevering in het nieuwe seizoen komt te overlijden. Ook krijgen The Simpsons de familie Griffin uit Quohog op bezoek, tijdens de langverwachte crossover met Family Guy.

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>