Standaard geeft Nederlandse Marvel-covers vrij

By  |  0 Comments

De markt voor comics en superheldengerelateerde strips begint hier in de Benelux eindelijk weer aan te trekken. Standaard Uitgeverij heeft de licenties voor Marvel-reeksen verworven en brengt die vanaf oktober op de markt.

Het is ene ontwikkeling die al enige tijd gaande is natuurlijk. Eerst was er Dark Dragon Books dat met fantasy (Conan e.d.) begon en steeds breder ging. Inmiddels doen zij ook Nederlandse vertalingen van de IDW-reeksen van Teenage Mutant Ninja Turtles en de Dark Horse Star Wars-series. Daarnaast opereert RW | Lion ook al enige tijd op de Nederlandse markt met met luxe uitvoeringen van DC-werk.

Sterk signaal
Marvel kwam er sinds het van de markt verdwijnen van JuniorPress in 2007 en het daarna kwakkelen van Z-Press van nog een beetje bekaaid af, maar daar gaat Standaard Uitgeverij nu verandering in brengen. In juni meldde de uitgever dat zij de rechten hadden verworven. “Standaard Uitgeverij verwierf de rechten voor het Nederlandse taalgebied van Panini Comics, dat in opdracht van Disney de wereldwijde rechten beheert. Met deze acquisitie geeft Standaard Uitgeverij opnieuw een sterk signaal: door proactief op zoek te gaan naar nieuwe opportuniteiten en te investeren in nieuwe concepten en productontwikkeling, zet Standaard Uitgeverij de toon voor de toekomst.”

Beleving
Grappig is dat we in het persbericht ook ineens zien waar de inspiratie vandaan komt voor de meer volwassen Amoras en J.Rom Suske & Wiske spin-offs die de uitgeverij de afgelopen tijd op de markt heeft gebracht. “Het Universum van Marvel staat bekend om de 360°-aanpak op vlak van beleving: de comics voeden de films, die op hun beurt de perfecte aarde zijn waarop de games en de merchandisingproducten kunnen groeien. Het Universum van Marvel is een verhaal dat perfect in elkaar past. Net om die reden past Marvel in het huis van Standaard Uitgeverij: met initiatieven als Comics Station en Yieha tracht Standaard Uitgeverij ook het universum rond de bestaande klassieke stripreeksen verder uit te bouwen en op die manier het succes van de bestaande stripreeksen het papier te laten overstijgen.”
standaard01
Afijn, de eerste uitgaven pakken de draad op vanaf de Marvel NOW!-periode uit 2012. Op 7 oktober verschijnen de eerste Iron Man, All-New X-Men, Uncanny Avengers en Superior Spider-Man strips onder de Standaard-vlag. Die laatste is best opvallend, daar het hier een verhaal betreft waarin Doc Ock het lichaam van Peter Parker heeft overgenomen en als muurkruiper fungeert. Geen logisch instappunt. Thor, Guardians of the Galaxy, Captain America en Wolverine zitten in de tweede worp die vanaf 4 november in de schappen ligt. De comics houden hun oorspronkelijke formaat, maar bundelen per editie wel drie Amerikaanse uitgaven. Per uitgave wordt €6,99 gerekend.
standaard02

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>