Star Wars Rebels van start met filmevenement

By  |  0 Comments

Disney XD start hier in de lage landen op 3 oktober met de nieuwe Star Wars-animatie Star Wars Rebels. Ze doen dat met de ‘film’ Star Wars Rebels: Opkomst Van Het Verzet.

Film staat tussen aanhalingstekens, daar het in feire gewoon een lange aflevering van 44 minuten is. Deze wordt op vrijdag 3 oktober om 16:45 uur uitgezonden op Disney XD. Deze filmpremière (wereldwijd op 3 oktober, overigens) luidt de langverwachte start van Star Wars Rebels in, de animatieserie die daarna vanaf zondag 19 oktober op Disney XD te zien zal zijn. Wereldwijd gaat de serie uitgezonden worden in 163 landen en deze bereikt daarmee (nagesynchroniseerd en wel in elk taalgebied) volgens Disney meer dan 400 miljoen huishoudens. Het lijkt er vooralsnog niet op dat we hier in Nederland de originele versie te zien krijgen, daar expliciet de Nederlandse titel van de pilot wordt gecommuniceerd.

Disney zelf omschrijft de animatiereeks in een vandaag verstuurd persbericht als volgt: “Star Wars Rebels vervolgt de epische traditie van de legendarische Star Wars-saga met gloednieuwe, spannende avonturen vol actie. Het is een duistere tijd in het sterrenstelsel, en het wrede Galactische keizerrijk verstevigt zijn grip op de verschillende werelden. Bij de start zien we hoe de keizerlijke troepen een verafgelegen planeet hebben bezet, daar heersen met ijzeren vuist en de bewoners het leven zuur maken.”

“De slimme en bonte bende van het ruimteschip Ghost behoort tot het kleine clubje dat dapper genoeg is om het op te nemen tegen het keizerrijk. Samen gaan deze gevarieerde persoonlijkheden de dreiging van nieuwe schurken aan, nemen het op tegen kleurrijke tegenstanders, beleven spannende avonturen en ontpoppen zich tot helden met de kracht om een opstand te ontketenen.”

Star Wars Rebels is gemaakt door Dave Filoni (Star Wars: The Clone Wars), Simon Kinberg (X-Men: Days Of Future Past) en Carrie Beck. Eerstgenoemd duo is ook als Executive Producer aan de productie verbonden, samen met Greg Weisman (Gargoyles). De ‘look & feel’ van de serie is geïnspireerd door het werk van originele Star Wars-concept artist Ralph McQuarrie.

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>