Strip Ninja Turtles gaat nog zeker vier jaar door

By  |  0 Comments

Stripverhalenschrijver Tom Waltz van uitgeverij IDW Comics kondigt aan dat de huidige stripreeks van de Teenage Mutant Ninja Turtles nog zeker vier jaar doorgaat, met of zonder Donatello.

In de vorige maand uitgebrachte 44e uitgave van de Turtles-strip, geschreven door Tom Waltz, hoofdredacteur Bobby Curnow en bedenker Kevin Eastman, werd Donatello vermoord door Shredders gemuteerde handlangers Rocksteady en Bebop. Tegelijkertijd verscheen het tweede deel van de nieuwe spin-offreeks Mutanimals.

Aanvankelijk had IDW slechts vijftig nummers van de strip gepland. “Bobby, Kevin en ik kijken naar de lange termijn wat betreft het schrijven van onze Turtles-strip”, zegt Waltz tegen IGN. “Ik ben nu nummer 47 aan het schrijven en morgen is er een vergadering over de gebeurtenissen die ons naar nummer 100 moeten leiden.”

Ondanks de moord op Donatello houden de avonturen van de Turtles dus niet op. Voor zover de Turtle met de paarse bandana echt sterft in de strip uiteraard. “In een wereld vol mutanten, zelfstanding denkende robots, inter-dimensionale reizen en misdadige ninjameesters kun je nooit zeggen of iets definitief is”, zegt Waltz cryptisch.

Bovennatuurlijk
Waltz stelt dat Donatello met zijn fatale verwondingen geen schijn van kans heeft zijn aardse bestaan voort te zetten, waarmee hij hint op mogelijke bovennatuurlijke of buitenaardse krachten die hem er weer bovenop kunnen helpen. Nadat Donatello in de stripsreeks van Image Comics (1996-1999) dodelijk verwond werd, werd hij deels een cyborg.

Verder bevestigt Waltz dat Rocksteady en Bebop absoluut geen berouw hebben van hun gruweldaad en hij sluit een wraakactie van de overgebleven Turtles en hun kleurrijke bondgenoten niet uit. “De familie en vrienden van Donnie gaan er mogelijk ooit voor zorgen dat ze spijt krijgen van hun verschrikkelijke vergrijpen. Blijf lezen.”

Reacties

Reacties