Tom Holland is de nieuwe Spider-Man

By  |  0 Comments

Marvel en Sony hebben hun nieuwe Spider-Man gevonden. Tom Holland gaat vanaf 2017 de webslingeraar spelen in zowel de Marvel-films als in de nieuwe reeks Spidey-films die uit de Sony-koker gaan komen. Opvallend genoeg gaat met in de Marvel-strips een andere Spider-Man de meest prominente rol geven.

Sony Pictures en Marvel Studios hebben aangekondigd dat de wereldwijde zoektocht naar een nieuwe Peter Parker/Spider-Man is afgerond. Tom Holland neemt het stokje over van Andrew Garfield, die na twee commercieel succesvolle, maar artistiek bekritiseerde films het veld moet ruimen. De in die films neergezette verhaallijn wordt waarschijnlijk niet meer afgerond.

De nieuwe Spider-Man-film staat gepland voor 28 juli 2017. John Watts gaat regisseren. Kevin Feige en Amy Pascal produceren. Tom Rothman, Sony Pictures Motion Pictures Group opperhoofd, noemt het een grote dag voor de studio. “Kevin, Amy en hun teams hebben fantastisch werk geleverd. Marvel gaat altijd heel grondig te werk en dat is waarom ze zulke goede resultaten behalen. Ik ben er van overtuigd dat de nieuwe Spider-Man hierop geen uitzondering zal zijn.”

Spider-Man is een cruciaal karakter in het Marvel-universum. De rechten van het karakter lagen echter bij Sony Pictures en zodoende kon het karakter nooit in de Marvel-films verschijnen en andersom mochten bijvoorbeeld Hulk of Iron Man niet in de Spider-Man-films opduiken. Daar zijn nu dus definitief afspraken over. Sony blijft de films uitbrengen, maar met actieve input van Marvel en zodoende kunnen nu de gewenste crossovers worden gemaakt.

Opvallend genoeg schuift Marvel in de comics na afronding van de recente Secret Wars Peter Parker volledig opzij als Spider-Man. In het nieuwe Marvel-universum wordt Miles Morales opgevierd als de nieuwe Spider-Man. Morales was eerder de spinnenman in de Ultimate Spider-Man reeks, maar maakte nooit eerder deel uit van de reguliere Marvel-reeks. Marvel laat weten dat Peter Parker wel nog in de nieuwe reeks rond zal lopen, maar welke rol hij krijgt blijft nog onduidelijk.

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>