Top 5: 80s en 90s speelgoed dat je niet wou hebben (maar toch kreeg)

By  |  0 Comments

Omdat we bij Supergeeks.nl dol zijn op lijstjes, presenteren we iedere week een top 5 over aan superhelden gerelateerde zaken. Deze week: Speelgoed waar je niet om had gevraagd, maar waarmee je ouders toch thuiskwamen.

We kennen het allemaal wel. Dat je een bepaald stukje speelgoed had gevraagd en dat Sinterklaas, de Kerstman, je opa en oma, of zelfs je ouders tóch niet helemaal goed hadden begrepen wat je nou precies wilde hebben. Met als resultaat dat je een speelgoedfiguur had gekregen waar je stiekem niet zo heel blij mee was, en waar je toch maar mee speelde om (groot)ouders niet teleur te stellen. Wisten zij veel… Hier een vijftal figuren waar geen kind vrolijk van werd.

05_RamMan05) Ram Man (Masters Of The Universe)
Het assortiment Masters Of The Universe-figuren is onmetelijk. De meest malle figuren hebben het levenslicht gezien, maar ze waren allemaal best leuk. Op die lompe blok hol plastic na die Ram Man heette. Zijn hoofd was oenig, zijn lichaam statisch, zijn wapentje (een minibijltje) lullig en die action feature waarbij hij door verende benen gelanceerd zou moeten worden werkte gewoon niet door zijn vorm. Troosteloze bedoening dit figuur.

04_BurneThompson04) Burne Thompson (Teenage Mutant Ninja Turtles)
Cowabunga! Er waren zo vreselijk veel stoere Teenage Mutant Ninja Turtles poppetjes, dat het in de aankoop eigenlijk niet mis kon gaan. Maar ja, weten je grootouders veel. Die zien een guitige man met een dikke buik en denken ‘pik in!‘ en benadelen zo hun kleinkroost. Want je wil groene vechtmachines, niet de baas van April O’ Neill wiens enige action feature het eten van een boterham is.

03_Wheelie03) Wheelie (Transformers)
De Transformers uit de jaren ’80 waren behelpen. Want zoals in de tekenfilm, zagen ze er nooit uit. Geeft niks, dat knullige had ook wel wat. Je moest er gewoon je fantasie bij gebruiken. Maar soms werd de plank echt finaal misgeslagen en hielp gene enkele fantasie meer. Zoals met Wheelie, die als robot een soort Quasimodo was met malle bochel en getransformeerd leek hij eigenlijk op… tsja, wat eigenlijk?

02_AmyAllen02) Amy Allen (The A-Team)
Geen idee wat men bij Galoob heeft gedacht toen ze besloten het assortiment poppetjes van The A-Team uit te breiden met één popje waar echt niemand op zat te wachten. razende reporter Amy Allen was in de tv-serie al vervelend en als 10-jarig jongetje wil je gewoon de stoere B.A. of de malle Murdock. Gladde Face en oude vent Hannibal waren eigenlijk al b-figuren. Als je ouders dan met een meisje met een camera als asseccoire thuiskomen… grrrrr!!

01_Imperial01) Imperial Dignitary (Star Wars)

Vraag je om Yoda, of om R2-D2 of een Ewok, krijg je verdorie een paars figuur dat je niet herkent. Blijkt dit menneke anderhalve seconde in beeld te zijn geweest in Return Of The Jedi. En dat je ouders dan zeiden ‘ja maar die andere poppetjes die je had gevraagd waren zo klein, hier heb je meer aan’. Meer? Meer!? Er zit verdorie niet eens een wapentje bij! Waardeloos figuur voor elk kind dat in de jaren ’80 opgroeide, zelfs al was je een Star Wars-fan.

We zijn razend benieuwd of er nog andere rampzalige figuren zijn waar jullie vroeger mee opgescheept zaten. We horen graag waar onze lezers niet blij van werden!

Reacties

Reacties