Top 5: Alternatieve Filmcredits

By  |  0 Comments

Omdat we bij Supergeeks.nl dol zijn op lijstjes, presenteren we iedere week een top 5 over aan superhelden gerelateerde zaken. Deze week: vijf alternatieve superheldenfilm-openingscredits.

Superheldenfilms zijn leuk, maar soms lijken ze de plank mis te slaan met suffe openingscredits. Hier een vijftal alternatieven, al moet gezegd dat onze meest favorieten voor films zijn die (nog) niet gemaakt zijn.

05) X-Men: First Class
First Class was een onvervalste sixties-film met een lichte Mad Men-vibe (niet alleen vanwege de aanwezigheid van January Jones). Daar hoort een sixties-intro bij, vindt Joe D, die daarbij een gedramatiseerde soundtrack van de jaren ’90 X-Men cartoon gebruikte.

04) The Dark Knight ’66
Hoe Christopher Nolans The Dark Knight er in de vorm van de Batman tv-serie in de sixties uit zou hebben gezien? Happy Dragon Pictures koppelde beide legendarische Bat-varianten aan elkaar.

03) Kuifje
De Kuifje-film van Steven Spielberg was amusant, maar miste iets strippigs. James Curran wist op muziek van Ray Parker en Tom Szczesniak en met invloeden uit alle 24 de strips wel de juiste toon te vangen.

02) Black Widow
Rond de release van de jongste Avengers-film eerder dit jaar, besloot Christopher Haley dat Black Widow maar eens een eigen film moet krijgen. Een spionagethriller en met muzikale ondersteuning van Portishead’ Sour Times maakte hij deze fraaie credits.

01) Doctor Strange
Deze week verscheen deze wonderschone opening van een nog te schieten (maar wel reeds aangekondigde) Doctor Strange-film. Fan Alex Silver maakte deze letterlijk en figuurlijk magische video met beeld uit jaren ’70 comics en de track W.A.N.D. van The Flaming Lips. Met stip op de eerste plek in onze top 5.

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>