Top 5: Daverende dinospeeltjes

By  |  0 Comments

Omdat we bij Supergeeks.nl dol zijn op lijstjes, presenteren we iedere week een top 5 vol geeky gekheid. Of gewoon coole hebbedingetjes. Deze week keren we onze speelgoedkist om voor de vijf beste dinospeeltjes uit vervlogen tijden.

Hoe kan het ook anders, donderdag gaat Jurassic World in première, de film die – als we de laatste berichten mogen geloven – eindelijk de waardige opvolger van Jurassic Park is waar we al 22 jaar op wachten. Ons oordeel lees je donderdag. Hier in ieder geval de laatste trailer:

Het deed ons hier aan de Supergeeks.nl burelen met weemoed terugdenken aan vroeger, toen er echt niks coolers bestond dan speelgoed in de vorm van dinosaurussen. Dit zijn onze vijf meest favoriete.

dino0505) Kenner’s Jurassic Park T-Rex (1993)
De eerste is direct gelinkt aan Jurassic Park natuurlijk en die speelgoedlijn van Kenner was destijds nogal houterig. Zoals de speeltjes van kenner nu eenmaal waren. De dino’s zagen er echter prima uit en hadden allemaal een stukje verwijderbare huid waardoor je een deel van hun ribben kon blootleggen. Kinderen van nu lachen daar om, toen vond je het spectaculair.

dino0404) Toy Story 3 Rex (2013)
Okee, dit is helemaal geen oudje. Maar het is verdorie een geinig speeltje dat vanuit de schappen van menig speelgoedwinkel roept ‘hou van mij!’ en dat is anno 2015 helemaal het geval want je kan Rex met een beetje geluk voor uitverkoopprijzen in dumpbakken zien liggen. Hij is niet bijster groot overigens (ongeveer een centimeter of 15 hoog), maar stemt immer vrolijk.

dino0303) Zoids Gojulas (1983)
Zoids is door velen vergeten modelbouwspeelgoed. Om te kunnen bewegen waren de robots voorzien van een opwindmechanisme. De Zoids waren allemaal dieren in robotvorm en er zaten vooral veel dinosaurussen tussen. Als ze niet regelmatig uit elkaar waren gevallen, had deze speelgoedlijn hoger geëindigd. De meest spectaculaire was Gojulas, een soort robot-Godzilla.

dino0202) Dino Riders (1988)
Speelgoedfabrikant Mattel heeft binnen hun Masters Of the Universe-collectie al enigszins geëxperimenteerd met dinosaurussen behangen met futuristische wapens. Voor ze dit groots door konden zetten, stierf die lijn in 1987 een stille dood. Prompt kwamen ze een jaar later met Dino Riders, een volledige speelgoedlijn (uiteraard inclusief cartoon) die voortborduurde op dat concept.

dino0101) Dinobots (1985)
Transformers waren natúúrlijk al te gek van zichzelf. Maar toen Hasbro het lumineuze idee opvatte om ook een vijftal robots te maken die in woeste dinosaurussen veranderden, sprong vrijwel elk jongetje in de jaren ’80 werd juichend op. De Dinobots waren in theorie Autobots, maar ze vormden eigenlijk een clubje op zich. Hun T-Rex-leider Grimlock was (en is) in zijn G1-vorm gewoonweg de tofste Transformer aller tijden.

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>