Top 5: Filmknipogen

By  |  0 Comments

Omdat we bij Supergeeks.nl dol zijn op lijstjes, presenteren we iedere week een top 5 over geeky zaken. Deze week: vijf filmmakers die knipogen naar collega’s.

Filmmakers delen graag knipogen uit. Het maakt de kijkervaring voor de toeschouwers met een scherp oog leuker en het is soms ook een manier om de wereld alvast warm te maken voor iets anders.

05) I Am Legend
Zoals in I Am Legend, waarin een poster te zien is van een Batman vs. Superman-film. Filmstudio Warner had ‘m hier op 2010 gestelt, dat bleek iets te voortvarend. De film (met een vrijwel identiek logo) komt volgend jaar pas uit.

04) Last Action Hero
Soms is zo’n knipoog gewoon als (zelf)parodie. Deze in Last Action Hero is een favoriet. Arnold Schwarzenegger die Sylvester Stallones beste rol die van Terminator vindt.

03) Watchmen
Soms zit de verwijzing er dubbel in. Check het allereerste shot van de (overigens prachtige) titelsequentue van Watchmen. Regiseur Zack Snyder heeft daar Batman-posters in verstopt (rechts in beeld), maar tegelijkertijd zie je ook hoe een snode rover wordt ingemaakt nét voordat hij een rijk gezin berooft als zij via de achrerdeur de uitvoering van Der Fledermaus verlaten. Je hebt maar weinig fantasie nodig om de boodschap te snappen: Als de Minutemen in Gotham City hadden rondgelopen, had Batman nooit bestaan.

02) E.T.
Een beroemde scène is natuurlijk het eerbetoon van Steven Spielberg aan zijn vriend George Lucas. E.T. ziet een als Star Wars‘ Yoda verkleed kind aan voor een melkweggenoot. ‘Hoooooome’, zo piept ieders favoriete alien.

01) Star Wars: The Phantom Menace
In 1999 gaf George Lucas de knipoog terug door te laten zien dat E.T. écht iets had herkend… Een van de weinige hoogtepunten in het verder vergeetbare The Phantom Menace.

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>