Top 5: Het zoetgevooisde stemgeluid van Ming-Na Wen

By  |  0 Comments

Omdat we bij Supergeeks.nl dol zijn op lijstjes, presenteren we iedere week een superhelden, dan wel aan cartoons gerelateerde top 5. Deze week maken we een dubbelslag, want wist je dat Agents of S.H.I.E.L.D.-actrice Ming-Na Wen ook in tal van animatiefilms te horen is?

Actrice Ming-Na Wen heeft inmiddels een prima een film- en televisiecarrière opgebouwd. Ze is het meest bekend van haar rol als de stoere, maar complexe Dr. Chen uit ER. De liefhebbers van superheldengerelateerde zaken, kennen haar waarschijnlijk vooral in haar huidige rol als agent Melinda May in Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D., de reeks waarvan deze week een derde seizoen is aangekondigd. De serie weet als geen andere televisie en (bioscoop)films tot één geheel te smeden en is een onmisbare spil in het Marvel Cinematic Universe.

Ming-Na Wen is ook een populaire stemactrice en heeft haar stem geleend aan vele bekende films en televisieseries. Hieronder vind je de top vijf van de leukste geanimeerde personages die zijn ingesproken door de actrice.

05_Mulan05) Mulan (Mulan, 1998)
Ming-Na Wen is voor eeuwig vastgelegd in de filmgeschiedenis als de eerste Aziatische Disney-prinses. Wanneer haar oude en fragiele vader om onverklaarbare redenen wordt opgeroepen voor het leger, neemt Mulan zijn plaats in door zich te vermommen als soldaat en zo haar vader zijn leven te redden. Ming-Na pakte haar beroemde rol na zes jaar opnieuw op in Mulan 2 (2004)

03_Phineas04) Dr. Hirano (Phineas and Ferb, 2008-2013)
De Disney Channel-cartoonserie Phineas and Ferb richtte zich op de kleintjes, maar vergaarde al vrij snel een cult-aanhang vanwege de slimme grappen en supersnelle humor. Ming-Na spreekt in deze reeks de stem in van Stacey’ en Gingers moeder Dr. Hirano, een vastberaden moeder die niet altijd een hoge pet op heeft van haar dochter Stacey.

04_Olsen03) Mary-Kate Olsen (Robot Chicken, 2005)
Het vileine Robot Chicken had vaak een andere kijk op entertainment en popcultuur met hun stop-motion geanimeerde sketches en was bovendien berucht vanwege het ‘verhullen’ van bekende stemacteurs in kleinere rollen. In het eerste seizoen doet Ming-Na de stem van Mary-Kate Olsen, in een spoof waarin de Olsen zusjes een niet te stuiten detective duo spelen.

02_batman02) Detective Ellen Yin (The Batman, 2004-2005)
Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. was niet de eerste comic book klus voor Ming-Na. Eerder sprak ze voor concurrent DC de stem in van Detective Yin in The Batman. Het personage, een vrouw die op zowel intellectueel als qua fysieke kracht veel mannelijke collega’s overtreft, werd specifiek voor de animatieserie gecreëerd en ziet haar partner in de reeks verworden tot superschurk Clayface.

01_finalfantasy01) Dr. Aki Ross (Final Fantasy: The Spirits Within, 2001)
In deze fantastische sci-fi film nam Ming-Na de stem van het hoofdpersonage, Dr. Aki Ross, op zich. Het verhaal speelt zich af in het jaar 2065 in een wereld die is overgenomen door buitenaardse wezens, de ‘phantoms’. Het is aan Dr. Ross en haar team om de phantoms te verslaan door acht unieke objecten te verzamelen.

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>