Top 5: Karakters die in Nickelodeons Turtles-serie moeten

By  |  0 Comments

Omdat we bij Supergeeks.nl dol zijn op lijstjes, presenteren we iedere week een top 5. Deze week: vijf karakters die in Nickelodeons Ninja Turtles-serie moeten verschijnen.

Het vierde seizoen van de Nickelodeon-serie Teenage Mutant Ninja Turtles is zondag gestart in de VS. Nadat de aarde aan het einde van het vorige seizoen per ongeluk in een zwart gat wordt gezogen, moeten Leonardo, Michelangelo, Raphael en Donatello terug in tijd, via een omweg die door Dimension X leidt.

Tijdens die reis door de tijd en de ruimte komen we een aantal karakters tegen die ondanks hun beperkte exposure binnen de franchise een behoorlijke reputatie hebben opgedaan. De Turtles binden de strijd aan met Lord Dregg, een gevaarlijke intergalactische krijgsheer die in het laatste seizoen van de originele tekenfilmserie (1996) debuteerde.

Een ander bekend gezicht uit die animatieserie is Mona Lisa. Ze kwam in slechts één aflevering van de oorspronkelijke serie voor, maar mede dankzij een eigen poppetje vestigde ze haar naam. In die ene aflevering werd Raphael verliefd op haar. In de Nickelodeon-serie is ze van hetzelfde antropomorfe salamanderras als premiejager Newtralizer.

Ruimtehaai
Na ruim twintig jaar maakt ook de gemuteerde ruimtehaai Armaggon zijn sprong naar het televisiescherm. De tijdreizende bruut uit de Turtles-strips was eerder alleen op beeldschermen te zien als vechtersbaas in het computerspel Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters uit 1993. Ditmaal is hij gehuld in een metalen haaienpak.

Ook niet geheel onbekend is Fugitoid. Het karakter debuteerde in 1985 in een eigen strip, eveneens van Turtles-bedenkers Kevin Eastman en Peter Laird, maar stak al gauw over na de populaire stripboekenreeks van het duo. De robot met het brein van professor Honeycutt had prominente rollen in de originele Turtles-strips en in de 4Kids-tekenfilmreeks.

Naast een behoorlijke reeks figuren die al hun opwachting hebben gemaakt in de Nickelodeon-serie, waaronder Slash, Leatherhead, Mondo Gecko, Pizzaface en Rat King, alsmede figuren die doen denken aan vroegere karakters als Wingnut (Kirby O’Neil) en Scumbug (Cockroach Terminator), zouden we deze vijf personages in de show willen zien.

supergeekscirkel_ace_duck5. Ace Duck

Menig Turtles-fan had rond 1990 het poppetje van Ace Duck, maar je zag ‘m eigenlijk nooit. Hij was ongeveer drie seconden als fictief filmfiguur in de tekenfilmserie te zien en in de strips was hij een egocentrische spierbundel in een speedo. Volgens de verpakking van zijn actionfigure onderhoudt hij als voormalig piloot de Turtle Blimp. Met zijn maffe design zou hij zeker niet misstaan in de Nickelodeon-serie.

supergeekscirkel_ninjara_24. Ninjara

In de Archie Comics van de Ninja Turtles was vosvrouw Ninjara aanvankelijk de dodelijke metgezel van de gemuteerde Japanse misdadiger Chien Khan, een hond in samoerai-uitrusting. Na haar aanvaring met de Turtles in Japan, reisde ze met de helden naar de VS en kreeg een relatie met Raphael. Uiteindelijk verliet ze hem voor een wolfman in Alaska, maar bij fans is de kunoichi met vossenstaart en zwaard zeer geliefd.

supergeekscirkel_chote3. Chote

Hij is behoorlijk obscuur, maar toch verscheen er van de dinosaurusachtige magiër in 1994 een poppetje (onder de naam Shogun Shoate). Hij debuteerde twee jaar eerder in de tweedelige Turtles-strip Masks, waarop ook de film Teenage Mutant Turtles III grotendeels gebaseerd is. Gezien het tijdreisthema van seizoen 4, zou Chote niet misstaan naast de reeds geïntroduceerde Savanti Romero en het Triceraton-leger.

supergeekscirkel_ray_filet2. Man Ray

Dit karakter werd bekend onder de naam Ray Fillet, vanwege een rechtenkwestie. Een officieel debuut in de tekenfilmreeks werd in de jaren ’90 verhinderd door bedenkers Steven Murphy en Ryan Brown, al is Ray inmiddels teruggekeerd in de huidige IDW-strip van de Turtles. In de Archie Comics was hij de aanvoerder van de superdierengroep Mighty Mutanimals, die bijna een eigen tekenfilmserie had gekregen.

supergeekscirkel_usagi_yojimbo1. Miyamoto Usagi

De stripserie Usagi Yojimbo van striptekenaar Stan Sakai, over de ronin Miyamoto Usagi, verscheen voor het eerst in het midden van de jaren ’80. Een crossover met de originele zwart-wit strips van de Turtles zorgde ervoor dat Usagi een terugkerend onderdeel werd in twee animatieseries en speelgoedlijnen van onze groene vrinden. Sakai heeft Nickelodeon schijnbaar nog geen groen licht gegeven om Usagi op te roepen.

Reacties

Reacties