Top 5: Pop culture Lego

By  |  0 Comments

Omdat we bij Supergeeks.nl dol zijn op lijstjes, presenteren we iedere week een top 5 over geeky zaken. Deze week stuitten we op en superset aan Mad Max-voertuigen die in Lego zijn nagebouwd en dat deed ons afragen welke Lego we eigenlijk het meest tof vinden.

Lego-fan Lego Will bouwt al tijden hele toffe sets. Check zijn Flickr-account. Daar doken van de week ineens ook onderstaande beelden op van de bolides die we in Mad Max: Fury Road zagen rondcrossen. Maar dan in blokjes. Te gek!

mad-max-lego-2-600x450

mad-max-lego-3-600x323

mad-max-lego-4-600x522

Zien jullie daar die Ecto-1 in de set verwerkt? Erg tof. We zouden een set als bovenstaande blind kopen, maar hij is niet op de markt. Er is natuurlijk wel veel meer Lego dat wél te koop is en wat te gek is. Dit zijn de vijf beste (wat ons betreft) Lego-franchises.

05_Batman05) Lego Batman

In 2006 werd Gotham City met al zijn kleurrijke inwoners de eerste DC-property die in Legoblokjes werd opgebouwd. Twee jaar later stopte de lijn en ging Batman op in de Super Heroes-serie van Lego. Batman houdt echter een warm plekje in ons hart vanwege zijn ronduit hilarische rol in The Lego Movie.

04_Ghostbusters04) Lego Ghostbusters

Om de 30ste verjaardag van Ghostbusters te vieren, had fan Brent Waller het idee opgevat om de iconische Ecto-1 auto tot een Lego-set te bouwen. Lego zag er na een actieve fanlobby ook wel brood in en zodoende rolde de set vorig jaar gewoon de speelgoedwinkels in. Erg goed basismateriaal voor ook een filmpje.

03_TMNT03) Lego TNMT

In 2013 werd de nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles-reeks gestart op Nickelodeon. Reden genoeg om daar nieuwe merchandise tegenaan te gooien en dus werd de volledige Lego-serie op de nieuwe cartoon gebaseerd. Na de première van de film vorig jaar, kwamen nog drie filmsets uit. Het schijnt dat de serie volgend jaar stopt omdat Nickelodeon overstapt naar concurrent Mega Blocks.

02_StarWars02) Lego Star Wars

De redder van Lego, zo mogen we wel zeggen. Want het patent op de steentjes is inmiddels verlopen en dus mag iedereen ze maken. Door met merken als Star Wars in zee te gaan, biedt Lego nog steeds iets ‘unieks’. In 1999 kwam de eerste Star Wars-set op de markt, inmiddels gevolgd door niet alleen ontelbare andere sets, maar ook games, animatiefilms en nog veel meer merchandise.

01_Simpsons01) Lego Simpsons

Hoe tof Star Wars ook is, de meest fantastische Lego komt voor rekening van de gele familie uit Springfield. Om meerdere redenen. Enerzijds kan je redelijk goedkoop alle figuurtjes verzamelen en dat werkt verdraaid verslavend. Maar als je geld teveel hebt kan je ook het magistrale Simpsons-huis aanschaffen. Een van de mooiste Lego-sets ooit.

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>