Top 5: The Simpsons Treehouse Of Horror-karakters

By  |  0 Comments

Omdat we bij Supergeeks.nl dol zijn op lijstjes, presenteren we iedere week een top 5 over aan superhelden gerelateerde zaken. Deze week: de vijf beste The Simpsons Treehouse Of Horror-karakters.

Afgelopen zondag is in Amerika Treehouse of Horror XXV uitgezonden. Treehouse of Horror is de jaarlijkse Halloween-aflevering in tekenfilmreeks The Simpsons en geldt als een van de populairste onderdelen van de serie. Voor de makers is het ook een van de meest lastige afleveringen om te maken omdat ze het ‘precies goed’ willen doen. Daarom start de productie van die speciale aflevering al jaren nog voordat de rest van een nieuw seizoen wordt geschreven en geanimeerd.

De afgelopen 25 jaar zijn er binnen die Halloween-uitsendingen van The Simpsons meerdere legendarische karakters op de hak genomen. een keuze uit de beste maken, valt nog niet mee. Elke Treehouse of Horror-episode bestaat namelijk weer uit drie losse verhalen, wat de teller over de afgelopen 25 jaar dus op 75 korte verhalen zet.

Voor we aan onze favoriete vijf beginnen, willen we je toch het fragment van afgelopen zondag niet onthouden waarin het oeuvre van Stanley Kubrick wordt geëerd:

SG05_KingKong5. King Kong
uit: Treehouse Of Horror III (1992)

De eerste twee edities waren al direct populair, maar de derde Treehouse Of Horror is de eerste legendarische, waarin Homer Simpson als uit de kluiten gewassen aap King Kong te zien is. De animatie is een liefdevol eerbetoon aan de zwart-wit stop-motion film uit 1933, met Marge als King Homers gillende slachtoffer/liefje.

SG04_Fly4. The Fly
uit: Treehouse Of Horror VIII (1997)

In dezelfde aflevering als de parodie op The Ωmega Man en dis ook te gek. Toch is het segment The Fly vs. The Fly het meest memorabel. Homer koopt een teleporter op een vlooienmarkt. Na een heimelijk experiment waarbij een hond en een kat fuseren, stapt Bart met een vlieg op zijn arm dat ding in in de hoop er als een gemuteerde superheld weer uit te komen.

SG03_FreddyJason3. Freddy & Jason
uit: Treehouse Of Horror IX (1998)

Het is wonderlijk hoe de makers van The Simpsons al meer dan een kwart eeuw weten hoe ze het introfilmpje, waarbij de familie op de bank voor de televisie eindigt, verrassend moeten maken. Deze zogenaamde ‘couch gag’ werd voor de horrorspecial van 1998 opgeleukt met een gastbijdrage van missvhien wel ‘s werelds meest beroemde horroriconen.

SG02_Dracula2. Dracula
uit: Treehouse Of Horror IV (1993)

Een destijds erg actuele horrorparodie, die inspeelt op de in november 1992 verschenen Francis Ford Coppola-film, gebaseerd op Bram Stoker’s Dracula. Gary Oldman speelde hierin op iconische wijze de graaf en mr. Burns doet niet onder voor hem. Uiteindelijk blijkt hij echter niet de hoofdvampier in het stuk en zit er een spannende twist in dit segment.

SG01_DelToro1. Guillermo Del Toro’s couch gag
uit: Treehouse Of Horror XXIV (2013)

De 24ste editie van Treehouse Of Horror had een fantastisch introfilmpje dat door sterregisseur Guillermo Del Toro (Pan’s Labyrinth, Hellboy , Pacific Rim) is gemaakt. Del Toro propte dat filmpje bomvol horroriconen en natuurlijk ook met verwijzingen naar zijn eigen werk.

Voor de compleetheid, hier de volledige Guillermo Del Toro Treehouse of Horror XXIV ‘couch gag’, met ontelbare verwijzingen naar klassieke (horror)films en series. Herken jij ze allemaal?

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>