Top 5: Slechtste slechteriken

By  |  0 Comments

Omdat we bij Supergeeks.nl dol zijn op lijstjes, presenteren we iedere week een top 5 over aan superhelden gerelateerde zaken. Deze week: De slechtst gelukte slechteriken in superheldenfilms.

Goed, Tommy Lee Jones die je in de kop van dit bericht ziet staan als Two-Face geeft de lijst niet gehaald. Nipt, moeten we er bij zeggen. Moet je hem eens zijn verdriet zien verdrinken. Er zijn er die nog minder goed zijn gelukt. Wie een schurk op iconische wijze van de pagina’s van de comics tot leven weet te brengen, wordt enorm geprezen. Wie zich verslikt in de groteske karakters, gaat genadeloos onderuit. Zoals deze vijf:

05_Clown5. Clown (Spawn)

Laten we eerlijk zijn, er is niks engers op deze wereld dan clowns. Logisch ook dat Clown in de Spawn-strips een heerlijk creepy figuur is. Maar ja, hier is het een typisch gevalletje van ‘te letterlijk vertaald’. John Leguizamo is in deze toch al niet erg goed gelukte film uit 1997 exact geschminkt als in de strips en dat maakt zijn optreden potsierlijk en ongeloofwaardig.

04_DrDoom4. Dr. Doom (Fantastic Four)

Dr. Doom is een van ‘s werelds grootste genieën en met zijn pantser dat hem onoverwinnelijk maakt is hij een geduchte superschurk. In de ‘Ultimate’ Marvel-strips is Doom zelfs een rechtstreekse afstammeling van Dracula. In 2005 bliefde het studio 20th Century Fox om een ordinaire miljonair/zakenman van de door Julian McMahon gespeelde Victor Von Doom te maken. Saai!!

03_Bullseye3. Bullseye (Daredevil)

De Daredevil-film uit 2003 is niet de geschiedenis ingegaan als een meesterwerkje, maar wordt ook te vaak onterecht afgedaan als ‘mislukt’. Terwijl de film – zeker in de ‘director’s cut’ – toch zijn momenten heeft. Die komen echter nimmer van de overscherende Colin Farrell als huurmoordenaar Bullseye, die ondanks zijn relatief realistische uiterlijk een grote karikatuur is.

02_Bane2. Bane (Batman & Robin)

Hier was het toch even kiezen wat er nu exact het ergst is aan het terecht verguisde Batman & Robin. Uma Thurman als Poisoin Ivy? Mwoah… Arnold Schwarzenegger dan als Mr. Freeze? Ach, Arnie geniet zelf te veel van de campy rol. Het wordt uiteindelijk Bane, die in de strips wellicht Batmans ultieme rivaal is wat betreft kracht én intelligentie. Hij wordt hier gedegradeerd tot een mallotige dommekracht.

01_NuclearMan1. Nuclear Man (Superman IV)

De Superman-reeks met Christopher Reeve in de iconische rol ging uit als een nachtkaars en de laatste film die met nul budget werd opgenomen is daar debet aan. Had deze film nu een memorabele superschurk gehad, was het misschien nog iets geworden. Maar men stampte een niet in de strips voorkomende, ongeloofwaardige tegenstander zonder ook maar enig karakter uit de grond. Het doet pijn aan de ogen…

Wat zijn volgens jullie de meest beroerde superschurken ooit? We horen het graag!

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>