Top 5: De lolligste Stan Lee cameo’s

By  |  0 Comments

Omdat we bij Supergeeks.nl dol zijn op lijstjes, presenteren we iedere week een top 5 over aan superhelden gerelateerde zaken. In de week dat Marvel aartsvader Stan Lee een LEGO-buste kan krijgen, eren we dezer oude baas.

Stan lee kan als een van de weinige mensen op aarde zeggen dat hij het landschap van de hedendaagse popcultuur eigenhandig heeft veranderd. Uiteraard heeft hij zijn leeftijd mee, maar toch. Zonder de krasse Marvel-legende had de wereld het zonder menig superheld en superheldenfilm moeten doen. Geen wonder dat een fan ‘Stan The Man’ wil eren met een buste in LEGO-blokjes. Hij heeft alleen 10.000 stemmen nodig binnen het LEGO Ideas-concept voor het 649 stukjes tellende gevaarte ook daadwerkelijk in productie wordt genomen. Moet geen probleem zijn, Stan is populair en bij Ghostbusters lukte het tenslotte ook.

Afijn, tijd voor een aan Lee opgedragen Top 5 dus. Hij is namelijk een vaste waarde in de Marvel-films, waarin hij vaak op komische wijze even zijn snoet laat zien. Opvallend genoeg ontbreekt Stan in de meest recente Fantastic Four-film. Zou hij de bui hebben voelen hangen? Of had hij gewoon geen tijd? Feit is wel dat hij in andere films over het fantastische viertal schitterde. Daar over later meer, hier zijn beste bijrolletjes.

05) Mallrats (1995)
Direct eentje niet in het Marvel-universum. Maar wel een van zijn mooiste. Stan Lee (als zichzelf) geeft levenslessen op het vlak van liefde. Plus een inkijkje in zijn eigen leven. Dr. Doom en Hulk als versies van zichzelf. Mooi!

04) Big Hero 6 (2014)
Deze is door velen over het hoofd gezien, maar in de ‘after credits’ scène in Big Hero 6 schittert Lee als animatiekarakter.

03) Iron Man (2008)
Geef Stan Lee een ochtendjas, een pijp en enkele bevallige dames om zich heen… Juist, geen wonder dat Tony Stark hem hier ‘Hef’ noemt.

02) The Amazing Spider-Man (2012)
In de Spider-Man reboot die velen maar matig vinden, zit een van de lolligste scènes met Lee. Als bibliotheekmedewerker luistert hij met enorme koptelefoon klassieke muziek, terwijl achter hem Spider-Man en The Lizard de boel afbreken.

01) Fantastic Four: Rise Of Silver Surfer (2007)
Waar hij ontbreekt in de nieuwste film, schittert hij in degene die door velen (Supergeeks.nl incluis) te licht is bevonden. Hier speelt Stan zichzelf als hij naar de bruiloft van Reed Richards en Sue Storm toe wil. Het bijrolletje is uitermate komisch. Uiteraard mag hij niet naar binnen. Wie denkt hij wel niet dat hij is?

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>