Top 5: Stripkippen

By  |  0 Comments

Omdat we bij Supergeeks.nl dol zijn op lijstjes, presenteren we iedere week een top 5 over aan cartoons en strips gerelateerde zaken. Deze week onze vijf favoriete cartoonkippen.

Gisteren kwam het trieste nieuws dat stemactrice Corry van der Linden is overleden. Van der Linden was de stem van kuikentje Calimero en heeft zich daarmee in de harten van velen genesteld. Calimero was een kuikentje dat nooit volwassen werd in de tekenfilms. Altijd liep hij rond met zijn eierdoppie op zijn kop. “Ik kan niet denken zonder doppie”, verklaarde Calimero ooit, dat was Corry van der Linden die tot ons sprak.

Er zijn in strip- en tekenfilmland eigenlijk maar weinig kuikentjes, nu we er zo over nadenken. Slechts in de geinige animatiefilm Hop (bovenstaande foto) zit een snoodaard van een kuiken genaamd Carlos (naast veel kleine kuikentjes) die aan het werk is voor de Paashaas. Maar verder? Zijn het doorgaans volwassen kippen. Maar wel kippen die – en daarin zijn ze hetzelfde als Calimero – alleen in naam een kip zijn. Want feitelijk is het meerendeel een mannetje en dus gewoon een haan.

05_ChickLittle05) Chicken Little

Deze Disney-film, gebaseerd op de fabel The Sky Is Falling – start als een waar ‘onderdeurtje vindt zijn roeping’ verhaal, maar mondt uit in een sciencefictiongeheel waarbij een buitenaardse vloot de aarde lijkt te bedreigen. Die twist hadden we niet aan zien komen in deze Disney-poging Pixar naar de loef te steken.

04_ChickBoo04) Chicken Boo (uit Animaniacs)

Zou het liedje Mansize Rooster van Supergrass over Chicken Boo gaan? De immense kip uit Animaniacs is namelijk zo groot als een mens en verkleedt zich dan ook vaak in menselijke vorm. Met cowboyhoed of snor, het is koddig. Het was overigen Frank ‘Megatron’ Welker die de megakip zijn gekakel gaf.

03_ChickRun03) Chicken Run

Kijk, dit is een kolonie échte kippen. Kakelend, zonder kop. De enige echte dames in de top 5 dus, die in deze kleigoede animatie uit de Aardman studio in hun op een concentratiekamp gelijkende hok zitten te wachten tot ze zullen eindigen in een hartige taart. Haan Rocky komt hen redden. Hopen ze.

02_Chick02) Chicken (uit Cow & Chicken)

Volksstammen bleven thuis voor de absurdistische cartoon van David Feiss, over een 7-jarige koe en diens 11-jarige broer (!) Chicken. In Nederland uitgezonden op Cartoon Network, waren deze culthelden de enige waardige opvolgers van Ren & Stimpy, met hun volwassen humor die meer dan eens de randjes opzocht.

01_FamGuy01) Ernie the Giant Chicken (uit Family Guy)

De aartsvijand van Peter Griffin is onze favoriete tekenfilmkip. Als Peter het immense stuk pluimvee ziet, stopt hij doodleuk alles waar hij op dat moment mee bezig is, om de kip volledig in elkaar te rammen. Om vervolgens gehavend en wel de scène weer op te pakken war deze was gebleven. Blijft lollig.

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>