Transformers fanfilm in stop-motion

By  |  0 Comments

Hoe succesvol de Michael Bay-films ook zijn, Transformers-fans zien de veranderende robots toch het liefst in hun traditionele G1-vorm. Harris Loureiro heeft zes maanden aan juist zo’n G1-film gewerkt door speelgoed in te zetten.

Loureiro heeft bij zijn Transformers-verzamelende vrienden een keur aan speelgoedrobots geleend. Waar mogelijk had hij de moderne Masterpiece-versies van de Transformers ter beschikking. Daarnaast heeft hij diverse ‘knock-off’ en ‘3rd party’ robots gebruikt, als er geen geschikte officiële releases beschikbaar waren.

Met deze robots heeft hij een stop-motion film gemaakt door elke robot steeds een stukje te bewegen en een foto te maken. Honderden foto’s achter elkaar geplaatst en op een snelheid van 24 frames per seconde afgespeeld, maken een film van ongeveer een kwartier. Het verhaal speelt zich tussen de speelgoeddozen af, maar is verder een mix tussen de originele tekenfilms en comics uit de jaren ’80 en de meer recente All Hail Megatron-strips. Een erg aardig staaltje huisvlijt, waar de maker ruim een half jaar mee bezig is geweest. Hij presenteerde het resultaat als Transformers Generation.

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>