Turtles-film Michael Bay krijgt vervolg

By  |  1 Comment

De door Michael Bay geproduceerde speelfilm Teenage Mutant Ninja Turtles krijgt een vervolg.

Het tweede deel van de speelfilm over de gemuteerde schildpadden moet in juni 2016 in de bioscopen verschijnen, meldt filmstudio Paramount Pictures. De aankondiging van de tweede film volgt nadat bekend geworden is dat het eerste deel van de reboot door Michael Bay dit weekend de best bekeken film in de VS was.

In het openingsweekend bracht de Turtles-film bijna 65 miljoen dollar op (48,5 miljoen euro). Dat is aanzienlijk minder dan superheldenfilm Guardians Of The Galaxy, die vorige week nog 70 miljoen euro in het laatje bracht. De aller eerste Turtles-film uit 1990 was in zijn eerste weekend goed voor 18,7 miljoen dollar (inflatie niet doorberekend).

De Michael Bay-productie leverde ondanks alle kritiek vooraf meer inkomsten in zijn openingsweekend op dan de originele filmtrilogie uit de jaren ’90 in diens respectievelijke openingsweekenden. Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret Of The Ooze verscheen in 1991 en Teenage Mutant Ninja Turtles III verscheen in 1993.

De trilogie werd in 2007 opgevolgd door cgi-film TMNT, die in zijn openingsweekend goed was voor 19 miljoen dollar. Daarna volgde nog de tekenfilm Turtles Forever, maar die kreeg geen bioscooprelease. De nieuwe Turtles-film is geregisseerd door Jonathan Liebesman. Het is nog niet bekend of hij ook deel 2 gaat regisseren.

Reacties

Reacties

1 Comment

  1. Pingback: Rocksteady en Bebop in nieuwe Turtles-serie - Supergeeks .nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>