Tv-trivia: Ted

By  |  0 Comments

Vanavond is de uit het brein van Seth MacFarlane ontsproten Ted op televisie. Tijd om eens wat trivia op te dissen over deze buitenissige beer.

Het verhaal van Ted is te zot voor woorden, maar je gaat er vanaf het eerste moment in mee. Midden jaren ’80 spreekt de piepjonge Josh de wens uit dat zijn nieuw gekregen teddybeer tot leven komt. Je zal net zien dat er een vallende ster over komt scheren en voilá, Ted – met stem van geestelijk vader Seth MacFarlane – leeft!

De beer wordt een beroemdheid en blijft in Josh’ leven ook als deze (gespeeld door Mark Wahlberg) volwassen is. Hoewel… volwassen is een groot woord voor de twee. Met name Ted is in een hedonistische puberstaat blijven hangen. Hetgeen Josh’ vriendin Lori (Mila Kunis) maar niks vindt en die stelt hem voor de keuze.

Uit de synopsis blijkt ook de primaire doelgroep van de film: Volwassen mannen die eigenlijk ook gewoon nog jongetjes zijn. Geeft niks, Ted biedt prima vermaak. Waarbij de grenzen van de goede smaak nogal eens worden opgezocht. De film was een groot succes, de mest opbrengende komedie met een 16+ keuring aller tijden. In april 2015 verschijnt dan ook het tweede deel in de bioscoop.

Wat dingetjes om op te letten in de film en wat leuke weetjes:

– In het kerstsegment van de film wordt een NES Action Set uitgepakt. Dat fragment speelt zich in 1985 af, waar die Action Set van Nintendo pas in 1988 op de markt kwam.

– Mark Wahlberg deed mee aan de film omdat hij erg heeft moeten lachen om de manier waarop Seth MacFarlane hem heeft geportretteerd in de aflevering Family Goy van Family Guy.

– Binnen het shot waarin Ted zijn middelvinger opsteekt richting de tv-camera’s, wordt zijn hand ‘geblokt’. Een opzettelijk grapje, want de beer heeft in deze film helemaal geen vingers.

– Regisseur Seth MacFarlane heeft de beer Ted niet alleen zijn stem gegeven, maar ook diens gezicht. Alle gelaatsuitdrukkingen werden via ‘motion capture’ opgenomen.

– Let eens goed op als Ted belt. De hoorn zit nooit bij zijn oren!

– Seth MacFarlane heeft met de cartoon Family Guy zijn sporen verdiend en mocht daarom deze film maken van de studio. Hij betrok er zo veel mogelijk Family Guy castleden in. Zelf doet hij in de cartoon de stemmen van Peter, Stewie en Brian, in Ted is hij de beer. Alex Borstein is in Family Guy Lois, in deze film speelt ze Mark Wahlbergs moeder. Mila Kunis is Meg in Family Guy en speelt hier Lori. Verder horen/zien we Family Guy-oudgedienden Patrick Warburton, Patrick Stewart en Ralph Garman terug in Ted.

TED – vanavond, Veronica, 20:30 – 22:45 uur

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>